Tartu bussikleeps kipub vahel tõrkuma

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussikleepsud jõudsid Tartus müügile sel nädalal. Enne kui kleeps kaardi küljest lahti tõmmata ja näiteks mobiiltelefoni külge liimida, tuleks tuvasti juures kontrollida, kas kleeps valitud koha peal ikka töötab.  Näiteks mobiili aku peale pandud kleeps võib hakata tõrkuma. Pildil linna liikluskorraldusteenistuse ühistranspordi kvaliteedijuht Veronika Kallaste.
Bussikleepsud jõudsid Tartus müügile sel nädalal. Enne kui kleeps kaardi küljest lahti tõmmata ja näiteks mobiiltelefoni külge liimida, tuleks tuvasti juures kontrollida, kas kleeps valitud koha peal ikka töötab. Näiteks mobiili aku peale pandud kleeps võib hakata tõrkuma. Pildil linna liikluskorraldusteenistuse ühistranspordi kvaliteedijuht Veronika Kallaste. Foto: Margus Ansu

Linnavalitsus soovitab elektroonilise bussipiletisüsteemi kleebiseid enne mobiiltelefoni korpusele paigaldamist tuvasti juures katsetada, sest teatud juhtudel võib kleepsu töö olla häiritud.

Tartu linnavalitsus alustas sellest nädalast elektrooniliste bussikleepsude müüki. Nagu bussikaarte, tuleb ka kleebist viibutada bussi sisenedes tuvasti juures, kuni on kuulda helisignaal. Kleebist on võimalik isikustada müügikohas või internetis. Soodustuse saamiseks kehtib see koos isikut tõendava dokumendiga.

Enne kleebise kleepimist nutitelefonile palub aga linn tutvuda kleebise paigaldamise juhendiga, mille järgi võib teatud juhtudel häirida kleepsu toimimist NFC (near field communication ehk lähiväljaside – toim) funktsiooniga telefonide antenn või nutitelefoni metallkorpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles