SA Iuridicumi nõukogu juhib Jüri Raidla

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Raidla
Jüri Raidla Foto: Liis Treimann / Postimees

Tartu ülikoolis kogunes esimest korda juristkonna kaalukatest esindajatest koosnev sihtasutuse Iuridicum uus nõukogu koosseisus Norman Aas, Uno Lõhmus, Ülle Madise, Priit Pikamäe, Tarvo Puri ja Jüri Raidla.

Ülikooli teatel on uue nõukogu soov juhtida sihtasutuse tegevuste kaudu Eesti õigusteaduse arendamist, alustades ülikooliõpingutest ja lõpetades laiema õigusruumiga.

Sihtasutus asutati Tartu ülikooli juures 1997. aastal, et varaliselt toetada õigusteaduse arendamist avalikes huvides. Seekordse nõukogu koosoleku avas Tartu ülikooli rektor professor Volli Kalm, kelle sõnul on SA Iuridicum fookuses olnud eelkõige õigusteadmise ja -teaduse levitamine.

Seda fookust peab silmas ka uus nõukogu. Eesmärk on luua SA Iuridicum tegevusega keskkond, mis võimaldab meediast ja turust sõltumatult koguda akadeemiliselt korrektset õigusinfot, seda süstematiseerida ja laiemalt levitada. Õigusinfo levitamise eesmärgil on kindel soov jätkata ajakirja Juridica arendamist ning osalemist rahvusvaheliste konverentside ja Eesti õigusteadlaste päevade korraldamises.

«Järgmised kümmekond aastat on otsustava tähendusega Eesti riikluse kindlustamisel ja moderniseerimisel,» ütles pressiesindaja vahendusel sihtasutuse Iuridicum nõukogu vastvalitud esimees vandeadvokaat Jüri Raidla.

Raidla on kindel, et nõukogu uue koosseisu juriidiliste professioonide mitmekülgsus annab hea väljavaate praeguse initsiatiivi realiseerimiseks ja uute ideede elluviimiseks. «Iuridicumi uus nõukogu oma väga esindusliku koosseisuga panustab Eesti õigusliku mõtte arengusse nii lähemas kui kaugemas perspektiivis,» kinnitas ta.

Tartu ülikooli õigusteaduskonna direktor Peep Pruks sõnas, et SA Iuridicum tegevustest saavad kasu ka eriala üliõpilased. Sihtasutuse üks konkreetseid tegevusi on olnud ainukese eestikeelse juuraajakirja, Tartu ülikooli õigusteaduskonna ajakirja Juridica väljaandmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles