Andre Seppa alistas valitseva Eesti judomeistri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil maadleb Andre Seppa (sinises) trennis klubikaaslase Martin Kallavusega.
Pildil maadleb Andre Seppa (sinises) trennis klubikaaslase Martin Kallavusega. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tänavusel Kaimu Keeraku memoriaalil selgusid ka Tartu  judomeistrid ning Eesti parimad absoluutses kaalus.

Suurüllatusega sai hakkama nooruke Andre Seppa kehakaalus -73 kg. Alistanud eelringides valgevenelase Dzianis Khalimoni, klubikaaslase Steven Rothbergi ja väljapääsus finaali Soome juunioride koondislase Max Lehtineni jõudis esmakordselt niivõrd tõsisel turniiril esikohakohtumiseni.

Seal tuli vastaseks samuti DO klubi esindaja, viimasel ajal küll rohkem ralliautos istunud, valitsev Eesti judomeister Martin Järveoja, kes oli eelnevalt raskes kohtumises alistanud veteranide maailmameistri Joel Rothbergi. Tasavägine finaal läks aga lisaajale ja seal pani Andre oma parema füüsise maksma, ning kohtunike üksmeelne otsus oli võit nooremale anda. Seega sai teeneka judoõpetaja Kaimu Keeraku võistluskaal läbi aegade kõige noorema võitja.

Kolmas koht siin kaalus kuulus samuti DO esindajale Joel Rothbergile. Veel said DO omadest hõbeda Iljas Avir -66 kg ja Indrek Hopfeldt -90 kg ning pronksi Edward Murel -81 kg ja Miko Silde -100 kg. Kaks kulda võitis meile Julia Bezko olles parim nii Keeraku võistluse -63 kg ja tulles ka naiste Eesti absoluutseks meistriks.

Meeste absoluudi kuld läks Mettise ja Padari puudumisel Kohtla-Järvele. Seal elav ja Eesti neiuga abiellunud aser Timur Alihanov, kes oli mõned aastad tagasi kahekordne Euroopa noortemeister, on endiselt heas vormis. Andre Seppa saab aga oma head vormi tõestada eeloleval nädalavahetusel toimuvatel Soome lahtistel juunioride meistrivõistlustel.

Kaimu Keeraku nimelisele laste judopäevale tuli osalema 650 judokat Venemaalt, Valgevenest, Leedust, Lätist, Eestist ja Soomest. Hiliste õhtutundideni kestnud võistluses said korraldaja DO klubi judokatest esikohad Alina Tsvetkova C-28 kg, Pärt Laas C-42 kg ja Mattias Kuusik B-73 kg. Hõbevääriliselt esines Joonatan Kaldmaa D-27 kg. Pronksid kuulusid Pärtel Rööpsonile D-46 ja Anastasia Tsvetkovale B-57 kg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles