Viis kooli võistlevad reaalainete tundmises

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval ja reedel (14.–15. jaanuaril) leiab Tartus aset viie kooli iga-aastane mõõduvõtt reaalainetes. Tänavu Hugo Treffneri gümnaasiumis toimuvat võistlust peetakse 51. korda.

Juba aastaid kohtuvad Miina Härma gümnaasiumi, Nõo reaalgümnaasiumi, Tartu Tamme gümnaasiumi, Viljandi gümnaasiumi ja Hugo Treffneri gümnaasiumi gümnasistid igal talvel, et üksteiselt reaalainetes mõõtu võtta. Sel korral osaleb võistlusel külalisena Ida-Virumaa koolide ühisvõistkond.

Esimesel päeval lahendatakse matemaatika- ja füüsika- ning teisel päeval keemiaülesandeid. Igas aines võistleb 10 õpilast iga kooli 10.–12. klassidest. Kokkuvõtted tehakse nii individuaalselt kui ka koolide kaupa.

Sel aastal toimub esimest korda meeskonnatööna probleemülesande lahendamise võistlus. Igast koolist osaleb kuni kaks neljaliikmelist võistkonda. Töid hindab žürii, kes arvestab meeskonnatöö sujuvust, oskust jagada meeskonnas tööülesandeid ning huvitavaid lähenemisi ülesande lahendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles