Rahvaluule arhiiv ootab maastikulugusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kirjandusmuuseumi rahvaluule arhiivi kartoteek.
Eesti kirjandusmuuseumi rahvaluule arhiivi kartoteek. Foto: Kristjan Teedema

Eesti rahvaluule arhiiv pööras läinud aastal erilist tähelepanu kohapärimusele ja korraldas üleriigilise kogumisvõistluse «Minu maastikud». Aasta kestnud võistlus, kuhu oli ja on oodatud ise kogetud või teistelt kuuldud lugusid, kirjeldusi ja mälestusi, aga ka fotosid, pilte ja joonistusi, lõpeb 15. jaanuaril.

«Minu maastike» keskmes on tänapäeva inimese kohatunnetus. Inspiratsiooniks koostatud küsitluskava sisaldab teemasid unenäomaastikest pärandmaastikeni. Küsimusi saab vaadata kogumismoodulist Kratt (http://kratt.folklore.ee).

Nii näiteks loodetakse saada vastuseid küsimustele, missugused paigad on eestlastele olulised, meeldivad, negatiivsed või masendavadki; milliseid paiku nähakse unes, missugustest paikadest on rääkinud vanavanemad; missugused kohad on pühad, eksitavad või hirmsad.

Kaastöid saab saata e-mailile kratt@folklore.ee või eesti rahvaluule arhiivi kogumismooduli Kratt kaudu aadressil http://kratt.folklore.ee, samuti käsikirjaliste saadetistena aadressile Vanemuise 42, Tartu, 51003, märksõnaga «Minu maastikud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles