Voronja galerii toob Tartusse korternäituste sarja

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voronja galerii korternäituste logo autor on tänavakunstnik Hapnik. Tema tehtud on ka varese pilt Varnjas galeriimaja seinal.
Voronja galerii korternäituste logo autor on tänavakunstnik Hapnik. Tema tehtud on ka varese pilt Varnjas galeriimaja seinal. Foto: Repro

Kaks suve Varnja külas tegutsenud Voronja galerii kolib talveks linna ja avab Tartus korternäituste sarja. Galeristid Kaili Kask ja Raul Oreškin teatasid, et kunsti pannakse välja mitmetes kodudes ja enamasti vaid üheks päevaks. Uued näitused lisanduvad paarinädalaste vahemikega veebruari algusest aprilli lõpuni.

Esimene näitus avatakse 2. veebruaril Maarja ja Taavi kodus Raadi-Kruusamäe linnaosas, kus galeriiks muutub maja esimene korrus. Sealsetes tubades eksponeeritakse Anna Hõbemäe ja Kairo Kliimandi teoseid. Et Maarja on toidublogija, avab ta sealsamas nädalaks ühtlasi kodukohviku.

Varnja vanas paadikuuris ülemöödunud suvel galerii avanud Kaili Kask ja Raul Oreškin teatasid, et peavad galeristidena andma oma panuse kunstielu rikastamisse ka Tartus, sest nad on kunstnike ja nende muredega kokku puutudes teadlikud ülikoolilinnas valitsevast näitusepindade nappusest.

Korternäituste eesmärgiks on viia kunstiteosed anonüümsetest galeriiruumidest oma loomulikku keskkonda, tavaliste inimeste kodudesse. Näitusesarjaks valiti välja muu hulgas korter Annelinnas ja maja Tammelinnas, trendikas katusekorter vanalinnas ja hipilik kodu Supilinnas.

Galeristid teatasid, et kuivõrd näitused toimuvad ajutistes kortergaleriides ja lühikest aega, avatakse ühtaegu ka virtuaalsed galeriid, kus blogivormis tutvustatakse teosed esitanud kunstnikku, korteriomanikku, tema suhet kunsti ja konkreetsesse kunstiteostesse. Niimoodi püütakse kutsuda laiemat avalikkust hiljem avama oma kodusid kunstile või külastama tihedamini galeriisid.

Kui kellelgi tärkab huvi, et oma kodu kunstinäituseks avada, on ta oodatud ühendust võtma meilitsi aadressil voronjagalerii@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles