Ihaste silla buss oli hommikul uudistajaid täis

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihaste Bussiliin oli täna esimest päeva käigus.
Ihaste Bussiliin oli täna esimest päeva käigus. Foto: Sille Annuk

Tartu uusim bussiliin number 28 oli täna esimest päeva sõidus ja hommikul uudishimulikke sõitjaid täis, kuid juba lõunaks oli huvi vaibunud.

Suurem osa oli bussijuhi sõnul sõitma tulnud uudishimust, mitte tegelikust vajadusest. «Hommikul olid istekohad kõik täis, mõned inimesed isegi seisid, aga lõunaks jäi sõitjaid alles mõni üksik,» kirjeldas hommikuses vahetuses sõitnud bussijuht Tarmo Merilaid.

Kõige rohkem rahvast tuli peale Anne ja Kivilinna peatusest. «Enamasti olid need kooliõpilasted, kes sõitsid Annelinna gümnaasiumisse,» ütles Merilaid.

Ropka linnaosast aga inimesi eriti ei tulnud. «Rahvas ei tea veel, et selline buss liigub,» arvas õhtuses vahetuses sõitnud bussijuht Raul Zeiger. Õhtul kella nelja paiku oli bussis inimesi alla kümne.

Ka Merilaid arvas, et tartlased vajavad uue liiniga harjumiseks veel aega. Ta tõi näite, et kui liin number 27 liikuma pandi, sõitis sellega mõni üksik, kuid nüüd on buss enamasti täis. «Ropka on ikkagi suur tööstusrajoon ja küllap uus liin saab ka hoo sisse,» ütles Merilaid. «Ropkast otse Annelinna ühtegi bussi ei tule, nii et perspektiivi on,» lisas ta.

Ropka linnaosa elaniku Krista Kägra arvates on uus liin mõistlik just seetõttu, et sellega saab kiiresti Ropkast Annelinna. «Uue uhke silla peal ikkagi esimene liin,» kommenteeris ta. Kägra oli üllatunud, kui kuulis, et buss sõitis esimest päeva. «Arvasin, et 28 hakkas juba ammu sõitma, sest lugesin linna veebilehelt selle kohta ikka tükk aega tagasi,» rääkis ta.

Kui praegu väljub buss peatustest iga tunni tagant, siis Kägra sõnul võiks väljumisi olla tihedamalt, eriti tipptundidel. «Praegu rahvas ainult külmetab õues,» ütles Kägra.

Pensionär Aarne Petersoni sõnul pole aga tihedamat graafikut tarvis. «Tööinimestele ja koolilastele on sätitud nii, et nad saavad tööle ja kooli mindud,» kommenteeris ta. «Mõistlik, et Ropkast Annelinna pole enam vaja mitme bussiga sõita,» lisas Peterson.

Petersoni gümnaasiumi õpilase Katrin Soo meelest võiks liin sõitu alustada praegusest veidi hiljem. «Ajad on kõikidel liinidel nii, et mulle kunagi ei sobi,» ütles ta. Soo sõnul võiks uute liinide käikulaskmisel võtta veidi aega, et uurida, millised ajad inimestele paremini klapiks.

Bussijuht Merilaid arvas, et uue bussi graafikut võiks veel muuta. «Praegu lähevad mitme bussi väljumised ühte auku, seega hommikul võiks number 28 alustada veidi varem,» rääkis ta. Merilaid ei usu aga, et marsruudis enam muudatusi tehakse. «Igaühe soove ei saa lihtsalt arvestada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles