Tuletõrjujatel oli töine nädalavahetus

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmad ilmad tõid päästjatele rohkelt tööd.
Külmad ilmad tõid päästjatele rohkelt tööd. Foto: Margus Ansu

Päästeameti Lõuna päästekeskus andis teada seitsmest nädalavahetusel Tartus ja Tartumaal aset leidnud põlengust.

8. jaanuaril kell pool kaksteist õhtul teatati häirekeskusele, et Võru tänava elumajas on tunda vingu ja näha suitsu. Päästjad selgitasid välja, et põles keldri ja esimese korruse vahelaes korstnajala juures olev tala. Päästjad lammutasid konstruktsioone ja kustutasid põlengu. Majas olnud inimesed kannatada ei saanud.

9. jaanuari öösel kell kolm sõitsid päästjad Ülenurme valda Tõrvandi alevikku, kus kustutasid pulberkustutiga elumaja korstnajalas põleva tahma.

9. jaanuaril kell kuus õhtul teatati häirekeskusele, et Puhja vallas Rämsi külas on puidust viilkatusega elumaja (8 x 20 meetrit) suitsu täis. Päästjad selgitasid välja, et põles korstna ümbruses vahelagi ja sein. Tulekollete leidmiseks ja kustutamiseks lõhuti lahti ehituskonstruktsioone kolme ruutmeetri ulatuses. Hoones olnud inimesed põlengus kannatada ei saanud.

Kohapeal käinud menetleja hinnangul sai põleng alguse katkisest ahjulõõrist. Majas olev ahi oli väga katki, pliiti oli võimalik kütta. Eluruumis polnud suitsuandurit, selle paigaldas menetlusinspektor. Kuna hoone oli elamiskõlbmatu, viidi perenaine kõrval asuvasse huvihoonesse ning temaga tegeles edasi sotsiaaltöötaja.

10. jaanuaril kell pool üks öösel said päästjad väljakutse Õnne tänavale, kus kahekorruselises kortermajas oli suitsu ja plasti põlemise lõhna. Päästjad selgitasid välja, et teise korruse korteris oli puuküttega pliidile asetatud lillepott, mis oli kõrbema läinud. Pott krimpsus lillega eemaldati pliidilt ja ruumid tuulutati.

10. jaanuaril kell kuus õhtul sõitsid päästjad A. H. Tammsaare tänavale, kus kustutasid süsihappegaaskustutiga korrusmajas põleva elektrikilbi. Asjaga tegelesid edasi elektrikud.

10. jaanuaril kell pool üheksa õhtul said päästjad väljakutse Purde tänavale, kus oli põlema süttinud kahekorruselise maja ühe trepikoja ventilatsioonilõõr. Päästjad kustutasid põlengu pulberkustutiga ning soovitasid küttesüsteemi lasta korstnapühkijal üle kontrollida.

10. jaanuari kell pool üksteist teatati häirekeskusele, et Kuperjanovi tänava elumajas on kamina kütmisel läinud tuba suitsu täis. Päästjad selgitasid välja, et kamina korstna ümber oli ehitatud küprokist kast, mille alt leiti ülekütmise tagajärjel põlema läinud ventilatsioonirest. Konstruktsioon lammutati, kustutati ning tuulutati ruumid. Küttesüsteemi vastavust tuleohutusnõuetele hakkab uurima inspektor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles