Info- ja karjäärinõustamiskeskus kutsub Teeviidal karjäärikohvikusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selles kohvikus süüa küll ei pakuta, kuid tuge oma otsustele saab kindlasti, kinnitas Tartu kutsehariduskeskuse info- ja karjäärinõustamiskeskuse juhataja Martin Medar. Karjäärikohvik ei tee reklaami ka õppeasutustele, vaid aitab noortel valikute paljususega toime tulla ning endale sobivaid lahendusi leida.


Tallinnas peetavale messile «Teeviit» (2.-4. detsember) tulevad taas noored, kel peas küsimused: mis minust saab, milline kool valida, millist eriala õppida, mille põhjal langetada valikuid?

Karjäärispetsialistiga vesteldes saab selgust iseenda kohta - kes ma olen, millised on mulle sobivad elukutsed, millised on mu tugevused ja nõrkused. Pärast seda on noorel lihtsam sammuda edasi just talle huvi pakkuvate koolide bokside juurde, kinnitas Medar.

Kohvik pakub teavet ka erinevatest infokanalitest, välismaal töötamise ja õppimise võimalustest. Küll aga ei vahendata konkreetseid tööpakkumisi, pigem infot, kust tööd leida ning milliseid infokanaleid kasutada.

Karjäärikohviku leiab noor Teeviidal sissepääsu juures boksist nr 11. Seal töötavad paljud infokeskused üle terve Eesti, nõustamise eestvedajaks on sihtasutuse Innove karjääriteenuste arenduskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles