Pildid: PRIA kolib uude kontorisse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aastaid Tartus Narva maanteel asunud Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) seab end sisse Tähe 4 majas, kuhu kolivad kokku kõik maaeluministeeriumi Emajõelinnas asuvad asutused.

Osa mööblit jõudis uude kontorisse juba varem, kuid täna alustati tõsise kolimisega. Ümberkorraldused kestavad eeldatavalt järgmise nädala lõpuni ja selleks ajaks peaksid uuesti tööd alustama ka kõik asutuse telefoninumbrid.

Täna vedas kolimisfirma majja sisse arvukalt kaste kaustadega ning jätkus ka mööbli vedu. Paljudes tubades on mööblist olemas juba toolid, kuid laudu ja kappe-riiuleid alles hakatakse kokku panema.

Uude kohta, mis asub klientide jaoks jätkuvalt kesklinnas, kolib 253 PRIA töötajat, kes varem töötasid Tartus kolmes erinevas kontoris.

Kolimine tähendab muu hulgas ka asutuse serverite, arvutite ja telefonide lahtiühendamist ja uues kohas ülesseadmist. Seetõttu tuleb ette ka ajutisi tõrkeid elektroonilistes infosüsteemides, sh e-PRIAs. Samuti on häiritud suhtlemine e-posti teel ja lauatelefonide kasutamine.

Kliendid on uues kohas oodatud 11. jaanuarist. Teenindusbüroo asub Tähe tänavalt peauksest sisenedes kohe vasakut kätt. Sinna tulevad ka kliendiarvutid e-PRIA kasutamiseks. Samuti on Tähe 4 majas edaspidi PRIA Tartumaa regionaalne kontor.

Korrus allpool hakkab asuma veterinaar- ja toiduamet, kolmandale korrusele kolib IT-, arengutoetuste- ja finantsosakond. Viiendal korrusel asuvad juhtkonna kabinetid. Kokku võtab PRIA Tähe 4 hoone ligi 13 000 ruutmeetrist enda alla 4000.

2014. aastal asus PRIA otsima Tartus avaramaid ruume. Pakkumise tegi ka seniste ruumide omanik, lubades vajadusel juurdeehitust. Konkursi võitjaks tunnistati 2014. aasta lõpus ärimees Neinar Selile kuuluva Robin Kinnisvara OÜ pakkumus, milles küsiti ruumide 10 aasta rendi eest koos kommunaalkuludega 6,7 miljonit eurot. Aasta varem müüs Tartu ülikool vana füüsikamaja 1,51 miljoni euro eest osaühingule Tähe Maailm, mille omanikeringi kuuluvad Andrus Kuusmann ja Neinar Seli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles