Piirissaare rahva toiduvarud said lõpuks täiendust

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare rahvas sai kätte ammu oodatud toidupakid. Arhiivifoto.
Piirissaare rahvas sai kätte ammu oodatud toidupakid. Arhiivifoto. Foto: Sille Annuk

Jäätuva Peipsi järve tõttu juba mõnda aega ülejäänud Eestist isoleeritud Piirissaare rahvas sai viimaks kätte kaua oodatud toidupakid.

Pärast pikka ootamist pandi kolmapäeval viimaks tööle saarerahva hõljuk, kuid õnnetul kombel paaki tangitud suvekütuse tõttu jäi masina teekond õige lühikeseks. Siiski sai vald eilseks piirivalvelt eriloa märkida maha Piirissaare ja Laaksaare vaheline jäätee, mida mööda mootorsaaniga mandrile saaks sõita.

Piirissaare vallavanem Liina Miks rääkis, et kuigi 10-kilomeetrisest trassist jõuti eile maha märkida umbes kolmandik, sai mootorsaaniga siiski mandril ära käidud ning umbes 15 toidukasti saarerahvani toimetud.

Liina Miks tõdes, et kuigi elu on saarel hetkel keeruline, annab kõva pakane lootust, et peagi tekib järvele nii paks jää, et trassi mööda saab sõita ka autodega.

«Selles mõttes on praegune külm ka positiivne. Kui autod peale lubatakse, saame mõnda aega olla transpordi mõttes sõltumatud ning liigelda on isegi kergem, kui suvel,» nägi Liina Miks ka paukuva pakase helgemat külge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles