Ööklubi Atlantis loodab uuele meeskonnale

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustikuu lõpus uue sisekujunduse saanud Atlantis pakub külastajaile äratundmisrõõmu, sest ööklubi meenutab oma praeguse lahendusega vana Atlantist. Klubi uue valgus­­lahenduse on loonud Ragnar Parksepp.
Augustikuu lõpus uue sisekujunduse saanud Atlantis pakub külastajaile äratundmisrõõmu, sest ööklubi meenutab oma praeguse lahendusega vana Atlantist. Klubi uue valgus­­lahenduse on loonud Ragnar Parksepp. Foto: Sille Annuk

Üheksa aastat tagasi Club Tallinna loonud Mee­­lis Mäeots hakkab tõusulainele tagasi vedama oma kunagist konkurenti ja Eesti vanimat ööklubi Atlantist, mis on viimased paar aastat kannatanud külastajate vähesuse all.


Mäeots hakkab vastutama nii Atlantise uue sisu kui ka väljapoole suunatud kuvandi eest. «Toimub kontseptuaalne lähenemine. Eesmärk on uuendada kogu Tartu klubielu ja panna Atlantis seda vedama,» lausus Mäeots, kelle ideedest saab aimu juba sel reedel, kui Atlantis peab oma 15. sünnipäeva. «Kuivast ja staatilisest klubist saab hoopis midagi muud.»

Senise Atlantise programmi kohta ütles Mäeots tagasihoidlikult, et «see pole väga cool». Tema sõnul üritavad mõned Tartu ööklubid teha nii, nagu teeb Maasikas, ehk mängivad vanu üheksakümnendate hitte. «Aga Maasikas on juba eilne päev. Kui sa hakkad kedagi järele tegema, siis ei tule sellest midagi,» lausus ta.

«Maasika slogan on «keelatud vili», aga mis keelatud viljast nad räägivad. Maasikas on tavaline mari, mida käivad maalased madala palga eest Soomes korjamas. Odav dekadents. Muud midagi,» naeris Mäeots.

Neli aastat tagasi alustanud Maasika ööklubi juhi ja ühe omaniku Monika Muuga sõnul on värske veri alati teretulnud. «Ma arvan, et Tartus oligi asi liiga vaikseks jäänud. Meie oleme alati uuele avatud,» suhtus Muuga Mäeotsa ettevõtmistesse rahulikult.

Atlantises hakatakse mängima vana klassikat, mis on segatud nüüdisaegse klubimuusikaga. Mäeotsa sõnul ei saa klubis olla nii, et kõik käivad oma soovilugusid tellimas. «Meil tuleb DJ-keskne lähenemine, muusikat mängivad need, kes seda oskavad,» lausus ta ning lisas, et paljud kunagised legendaarsed Club Tallinna sariüritused lüüakse uuesti käima.

Näiteks Sports Cabaret, kus kutsutakse plaate mängima tuntud inimesed. Samuti tuleb kord kuus Atlantise live, kuid artistide valik tuleb Mäeotsa sõnul põnevam. «Sellest peab tulema koht, kus on kvaliteetne meelelahutus.» Klubi hakkab esimestes reklaamides kasutama punast õuna, millel on kiri «Märkad erinevust».

Uuenduste hulgas märkis Mäeots ka turvalisust. Praegu kuulutab ööklubi, et nad jätavad endale õiguse kliente valida, tulevikus kasutatakse seda õigust ka reaalselt.

«See oli seal kindlasti käest ära. Asi muutub rangemaks ning igaühte enam sisse ei lasta,» rääkis Mäeots ning selgitas, et üldjoontes hakkab uksel kehtima vanusepiirang 21 aastat. Kuid näiteks klubikaardiga saavad sisse ka 18-aastased. «Pole mõtet ühe joonlauaga lüüa ja toredad inimesed saavad alati sisse,» lubas Mäeots.

Viimased kaheksa aastat Atlantist vedanud Olga Aasav jääb edasi klubi rentnikuks, kuid sisulise poole usaldab ta nüüd Mäeotsa kätte.

«Ööklubi meeskond on nagu trupp näitlejaid, kes tulevad kokku ja teevad ühe toreda tüki. Aga ühel hetkel on see juba vana ja rahvas ei taha seda etendust enam näha. Siis on vaja leida uued näitlejad,» rääkis Aasav ning tunnistas, et Atlantis vajas juba ammu värsket verd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles