Tartu kaubanduskeskustes müüjaid tülitanud mees on politsei kõrgendatud huviorbiidis

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kaubanduskeskustes müüjaid tülitanud mees on politsei kõrgendatud huviorbiidis.
Tartu kaubanduskeskustes müüjaid tülitanud mees on politsei kõrgendatud huviorbiidis. Foto: kuvatõmmis sotsiaalmeediast.

Tartu kaubanduskeskustes püüdis möödunud aasta lõpus nii klienditeenindajate kui poekülastajate tähelepanu mees, kes tülitas töötajaid ja jälitas mõnda neist koduteel, ühte sarnast juhtumit uurib praegu politsei ning ühe varasema intsidendi tõttu alustati tema suhtes süüteomenetlust.

«Kas keegi teab selle mehe kohta midagi? Ta käib Tartu kaubanduskeskustes jalutamas ja klienditeenindajaid vaatamas. Külastab poode iga päev ja mitu korda päevas ning vaatab just naistele kuuluvaid asju,» seisab «Märgatud Tartus» foorumisse kirjutatud postituses. Möödunud aasta lõpus sotsiaalmeediasse riputatud postitust on jagatud üle 300 korra ja praeguseks on see kogunud üle 100 kommentaari.

Kommentaaridest selgub, et mees tülitas enamasti klienditeenindajaid, lähenedes neile ja tehes sobimatuid märkusi. «Kes vähegi kauem kuskil keskuses töötanud, teab ja tunneb teda ja kui ta poodi siseneb, vajutame lihtsalt kohe turvanuppu,» kirjeldas üks klienditeenindaja postituses. «Ta jälitas mind pärast tööd koduukseni, kutsusin politsei,» kirjutas teine.

«See tüüp ajas Rebase Rimis ühele neiule ligi ja ootas ukse ees, aga kui neiu läks turvatöötajaga rääkima, jooksis ta kiiresti oma punasesse autosse ja kihutas minema,» kommenteeris pealtnägija ühte vahejuhtumit. «Eedenis läks ta lausa naisturvatöötajale käsipidi kallale, seetõttu on mees ka kohtus käinud ja pärast seda on tema välimusse lisandunud päikeseprillid,» lisas teine.

Tartu politseijaoskonna piirkonnavanema Tarmo Stokkeby sõnul on kõnealust meest lisaks poepidajatele ja -külastajatele märganud ka politsei. «Kasutades ära asjaolu, et kauplus on avalik koht, käis ta aeg-ajalt erinevate müüjate juures, jälgis nende tegevust, tüütas ja küsis kohatuid küsimusi, lasi endale ridamisi kaupa tuua ja tutvustada,» kirjeldas Stokkeby. Ta ütles, et üldjuhul sekkusid kauplustes korda valvavad turvamehed ja palusid mehel müüjate tülitamine lõpetada ning poest lahkuda.

Stokkeby kinnitas, et politseile teadaolevalt on mees ühele müüjale järgnenud tema koduteel. «Kuigi naisterahvas ei olnud veendunud menetluse alustamise vajalikkuses, on vahejuhtum siiski piisavalt häiriv, et politsei selgitab selle täpsemaid tagamaid,» rääkis ta.

Stokkeby lisas, et mehe kummaline käitumisviis on politsei kõrgendatud huviorbiidis seetõttu, et tema suhtes alustati süüteomenetlust. «Praeguseks teadaolevalt külastas mees novembrikuus kaubanduskeskust, kus käitus häirivalt ühe klienditeenindaja suhtes,» ütles Stokkeby.

«Vahejuhtumisse sekkus turvatöötaja, kelle suhtes käitus mees samuti solvavalt. Turvatöötaja palvet poest lahkuda mees kuulda ei võtnud, vaid hakkas kaupluses pildistama. Kuna pildistamine on poes keelatud, püüdis turvatöötaja teda takistada, mille peale mees lõi käega turvatöötajat,» selgitas Stokkeby. See vahejuhtum on veel menetluses.

Selleks, et probleemse isiku käitumist päriselt mõjutada, ei piisa Stokkeby sõnul ainult politsei sekkumisest ja süüteomenetlusest. «Nii otsustas politsei toimetada selle mehe eelmise aasta lõpus spetsialistide hoole alla ja teda abistavad nüüd oma ala eksperdid,» ütles Stokkeby.

Tema sõnul on juhtum erandlik, kuid kui kedagi teist sarnaselt kaupluses tülitatakse, tuleks esmajoones pöörduda turvatöötaja poole. «Kui kaupluses kedagi häiritakse, saavad kõige paremini ehk vahetult ja kiirelt juhtunusse sekkuda just turvatöötajad,» ütles Stokkeby. Ta lisas, et vajadusel saavad turvatöötajad juhtumi lahendamisse kaasata politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles