Lapsed õpivad laagris paremini keskenduma

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Pärn (vasakul), Maria Urm ja Alice Catrin Kangur mänguhoos.
Karl Pärn (vasakul), Maria Urm ja Alice Catrin Kangur mänguhoos. Foto: Kristjan Teedema

Sel nädalal osaleb kümmekond 8–13-aastast last viiepäevases laagris, kus saab jooga- ja hingamisharjutuste abil vabaneda stressist või ärevusest. Nad õpivad keskenduma ning ka lihtsamaid meditatsiooni- ja lõdvestustehnikaid.

Kui Tartu Postimees käis Anne noortekeskuses üht laagripäeva jälgimas, sai näha jupikesi kõigest eelmainitust. Et inimese sisemise rahu teema tundub kohati täiskasvanutelegi liiga keeruline, uurisime laagris osalejatelt, mida nemad siiani on õppinud ning mida uute teadmiste kohta arvavad.

Kaheksa-aastane Maria Urm on sellises laagris juba teist korda, sest tema ema Evelin Sikka-Urm on tegevust täis päevade juhendaja. Pea kaks päeva kestnud laagrist on Mariale enim meelde jäänud kodused ülesanded. «Pidin pidama päevikut, joonistama kaks pilti, ühe sõprusest ja teise rõõmsast näost, ning laulma OM-laulu,» seletas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles