Riiklikud lastekaitsjad alustavad Tartus tööd

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitseüksuse Lõuna piirkonna nõunik Birgit Siigur (vasakul) ja peaspetsialist Hannela Teaste olid eile teist päeva tööl Tähe 106 asuvates ruumides, millest osa ootab veel uut mööblit.
Lastekaitseüksuse Lõuna piirkonna nõunik Birgit Siigur (vasakul) ja peaspetsialist Hannela Teaste olid eile teist päeva tööl Tähe 106 asuvates ruumides, millest osa ootab veel uut mööblit. Foto: Margus Ansu

Birgit Siigur ja Hannela Teaste on aastaid töötanud kohalikes omavalitsustes  lastekaitsespetsialistidena. Sellest nädalast on nende ülesanne aga tagada, et  Lõuna-Eestis ei jääks bürokraatliku asjaajamise pärast ükski laps abita.

Uue lastekaitseseaduse jõustumisega loodi riigi sotsiaalkindlustusameti juurde üle Eesti neli lastekaitseüksust, neist üks Tartusse. Kui seni on laste kaitse olnud peamiselt kohalike omavalitsuste ülesanne, siis esimest korda hakatakse jälgima selle valdkonna probleeme kogu Eestis.

«Meie ülesanne on vaadata, et süsteem toimiks nii, et ükski laps ei jääks abita,» rääkis sotsiaalkindlustusameti peadirektor Juta Saarevet. «Praegu on juhtumeid, kus lapsed ei saa abi, sest asutused ei tee omavahel alati väga head koostööd.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles