Raekoja kellamäng paisub uhkemaks

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoja kellamäng koosneb praegu 18 kellast, linn soovib tellida kellasid juurde nii, et neid oleks kokku kuni 30.
Tartu raekoja kellamäng koosneb praegu 18 kellast, linn soovib tellida kellasid juurde nii, et neid oleks kokku kuni 30. Foto: Kristjan Teedema

Veel jaanuari jooksul kavatseb Tartu linn selgeks teha, kui mitu kella oleks võimalik raekoja populaarsele kellamängule lisada, et suurendada heliulatust ja sellega ka võimalikku repertuaari.

Tartu raekoja kellamäng koosneb 18 kellast ja nii on see olnud 2001. aastast saadik, kui Karlsruhes valmistatud kellad torni üles seati.

Muusik Merle Kollom ütles, et Tartu kellamäng on väga kvaliteetne muusikainstrument väga heas asukohas ning seda on lihtne kasutada, sest muusikapalasid saab mugavasti salvestada. «On küsitud, kas ma käin haamrikesega kellasid löömas,» muigas Kollom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles