Kõrgema sõjakooli sisseastumiskatsetel enam akadeemilist testi ei nõuta

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgema sõjakooli hoone Tartus.
Kõrgema sõjakooli hoone Tartus. Foto: Margus Ansu

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste ülem kinnitas kõrgema sõjakooli 2016. aasta sisseastumistingimused. Kandidaatide akadeemilist võimekust hakkavad tõendama lõputunnistuse keskmine hinne ja riigieksamite tulemused.

Õppeasutuste ülema kolonel Martin Heremi sõnul otsustas õppeasutuste nõukogu akadeemiliste võimete testi sisseastumiskatsetest välja arvata, sest see ei olnud ressursside ja aja kulu arvestades otstarbekas.«Lõputunnistuse keskmine hinne ning riigieksamite tulemused loovad kandidaadi akadeemilisest võimekusest samuti adekvaatse pildi,» ütles kolonel Herem.

Vastuvõtt kõrgema sõjakooli rakenduskõrgharidusõppesse toimub paremusjärjestuse alusel, lähtudes lõputunnistuse keskmisest hindest ja riigieksamite tulemusest ning kutsesobivusvestluse ja üldfüüsilise testi eest saadud punktide summast.

Keskastmekursusele ehk magistriõppesse toimub vastuvõtt paremusjärjestuse alusel, lähtudes vestlusel saadud punktidest ja vestluskomisjoni otsusest.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool on noortele, kes soovivad head juhtimisalast kõrgharidust. Sõjakooli põhikursuse maa-, mere- või õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles