TÜ/Rock asub Cantu snaipreid taltsutama

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool/Rock.
Tartu Ülikool/Rock. Foto: Margus Ansu

Viimati vana aasta 20. detsembril väljakul käinud Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond jätkab hooaega homme, kui FIBA Europe Cupi raames võõrustatakse Itaalia klubi FoxTown Cantut. 

Tegemist on Europe Cupi teise ringi teise vooru mänguga. Esimeses voorus pidi Rock tunnistama võõrsil Prantsusmaa klubi Elan Chaloni 76:67 paremust, Cantu sai aga kodusaalis lisaaja järel jagu Krasnojarski Jenisseist 95:92.

Vahepealsel ajal on aga Cantus aset leidnud omajagu muudatusi. Klubi on saanud uue omaniku Dmitri Gerasimenko, kes vahetas kohe välja ka meeskonna peatreeneri, kui 19. detsembril näidati ust senisele juhendajale Fabio Corbanile ning tema asemele toodi Sergei Bazarevitš.

Uus peatreener ja kibeda käega snaiprid

Hetkel 50-aastase Bazarevitš näol on tegemist endise tippmängijaga, kes tegi 90ndatel Venemaa koondise särgis suuri tegusid. Ka mehe treenerikarjäär on olnud silmapaistev, nii juhendas ta Samaara Krasnõje Krõlja meeskonna 2013.a EuroChallenge’i võitjaks, samuti viis ta Punatiivad kahel korral Venemaa karikavõitjaks. Mehe viimaseks töökohaks enne Cantut oli Venemaa tippklubi Lokomotiv Kuban.

Bazarevitši karjäär Itaalias pole alanud siiski päris loodetud moel. Neljast kohtumisest, mis venelase juhendamisel on peetud, on võidetud kaks ja kaotatud samuti kaks. Viimati jäädi 3. jaanuaril alla Kristjan Kanguri koduklubile Varesele 66:79.

Itaalia kõrgliigas paikneb kuus võitu ja üheksa kaotust kogunud Cantu 12. kohal. Tõsi, tabeli keskpaik on äärmiselt tihe ning kaheksas ehk viimane play-off koht jääb neist hetkel vaid ühe võidu kaugusele.

Eurohooaja käigus on Cantu liidriks kerkinud kanadalasest tagamees Brady Heslip, kes on visanud senistes kohtumistes keskmiselt 19,3 punkti (kogu EuroCupi peale paremuselt viies näitaja), seejuures kaugviskeid on ta tabanud enam kui 40% täpsusega.

Kolmeseid meeldib loopida ka teistel Cantu mängumeestel ning nii tõdeski TÜ/Rocki peatreener Gert Kullamäe, et homses mängus saabki paljus määravaks just see, kuidas vastaste tagaliiniga hakkama saadakse. «Kvaliteeti on seal kõvasti ning individuaalselt on neil meisterlikkust küllaga,» tõstis Kullamäe esile.

Karikafinaali kaotus ei kummita

Rocki aasta lõppes minoorsete toonidega, kui 20. detsembril kaotati Kuressaares karikavõistluste finaalis oma kibedale konkurendile BC Kalev/Cramole 55:73. Gert Kullamäe sõnul sellele mängule enam ei mõelda ning keskendutakse uutele väljakutsetele.

Kullamäe avaldas lootust, et vahepealne paus on mõjunud hoolealustele positiivselt ning kõik on mängunälga täis. Praegu pole meeskonnas muresid ka vigastustega ning viimased treeningud on täismahus saanud kaasa teha kõik 12 koosseisu kuuluvat mängijat.

Lisaks tugevale kaitsemängule soovib Gert Kullamäe homme näha ka senisest efektiivsemat rünnakut. «Selge on see, et taolise kõva tasemega Itaalia meeskonna vastu peab meil endal olema keskmisest parem viskepäev,» nentis Kullamäe. «Ega me seni head kindlust viskamisel polegi kätte saanud, mis siis saaks parem olla, kui leiaksime selle nüüd aasta esimeses mängus. »

TÜ/Rocki ja FoxTown Cantu vaheline kohtumine algab Tartu ülikoolis spordihoones kolmapäeva õhtul kell 19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles