Vanaproua lõi piiksuma hakanud suitsuanduri harjavarrega laest alla

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur.
Suitsuandur. Foto: Raigo Pajula

Päästeameti lõuna päästekeskus annab teada Tartus Annelinnas aset leidnud juhtumist, kus piiksuma hakanud tuleanduri eiramine võinuks kaasa tuua traagilised tagajärjed.

4. jaanuari keskpäeval teatati häirekeskusele, et Kaunase puiesteel asuva korrusmaja trepikoda on suitsu täis. Sündmuskohale sõitnud päästjad avastasid, et ühe korteri köögis põlevad kardinad ja sellest on süttinud ka tooli seljatugi. Päästjad kustutasid põlengu mõne minutiga ja tuulutasid ruumid.

Selgus, et korteris elav vanem naisterahvas oli pajalappidega võtnud gaasipliidilt poti ning visanud pajalapid aknalauale. Paraku olid need märkamatult tuld võtnud ning sellest süttisid kardinad ja tool.

Töökorras suitsuandurit korteris ei olnud, sest naine oli piiksuma hakanud anduri harjavarrega laest alla löönud. Päästjad vahetasid suitsuanduril patarei, sest seekordne hästi lõppenud juhtum ei pruugi järgmisel korral nii õnneliku lõpuga olla.

Pisut hiljem teatati häirekeskusele, et Tartu linnas Anne tänaval asuvas üheksakorruselises kortermajas tuleb kuskilt suitsu. Kaitsevarustuses päästjad otsisid ruume läbi ja leidsid ühe trepikoja keldris kaks põlevat boksi. Põleng kustutati kiiresti ja ruumid tuulutati. Põlengu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Esimesel korrusel suitsu tõttu tööle hakanud andurit ei suutnud korteris elav vanahärra enam vaikima sundida. Kiirabitöötajad vaatasid vanahärra üle ja päästjad seadsid anduri taas töökorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles