Joobes roolikeeraja sõitis autoga hekki ja jooksis politseinike eest ära

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile pidas politsei Tartus kinni autot juhtinud 28-aastase mehe, kes oli alkoholi tarvitanud. Täna määras kohus talle karistuseks 20 arestipäeva.

Eile, 30. detsembri öösel kella 1.20 ajal märkas patrull Tartus Tamme puiesteel endale vastu sõitmas kahtlase sõidustiiliga Volvot. Patrull tegi tagasipöörde, et sõiduk kontrollimiseks peatada, kuid Volvo sõitis enne peatumismärguande saamist teelt välja vastu hekki, edastas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Õnneks ei liikunud seal sel ajal jalakäijaid ning keegi viga ei saanud. Roolis olnud mees põgenes pärast põõsasse sõitu jooksusammul minema. Politseinikud pidasid ta kinni ning selgitasid, et roolikeeraja oli alkoholi tarvitanud. Juhi suhtes alustati väärteomenetlust.

Tänasel kohtuistungil selgitas mees lähemalt, kuidas üks sündmus teiseni viis. Nimelt oli ta eile õhtul sõitnud külla sõpradele teades ette, et tarvitab seal alkoholi. Plaan oli juba külla minnes ja kaine peaga, et tagasisõit saab toimuma sama sõidukiga. Pärast kuut õlut ja poolt pudelit veini ei tulnud tal enda sõnul pähegi kaaluda teisi ja ohutuid võimalusi koju saamiseks.

«Teiste liiklejate turvalisusest kübetki hoolimata ning ja seadusele vilistades plaanis ta juba enne alkoholi tarvitamist joobnuna autorooli istuda. Selline mõtlemine ja käitumine näitab südametunnistuse puudumist, olematut vastutustunnet,» kommenteeris Tartu politseijaoskonna komissar Vallo Tõnuvere.

Ta lisas, et alles kohtusaalis tuli mees välja kartliku mõtteavaldusega, et ehk pidanuks tõepoolest sellises seisundis rooli mitte minema. Karmima karistuse ehk aresti asemel nägi ta iseendale piisava karistusena rahatrahvi. Seda põhjusel, et lähedaste pahakspanevad pilgud olevat niigi raske koorem kanda.

«Karistuse eesmärk on mõjutada inimest oma käitumist muutma. Kusjuures liikluskäitumist ja oma mõttemaailma muudab inimene vaid siis, kui ta tajub reaalselt kaasneda võivaid tagajärgi,» selgitas Tõnuvere. Politsei rõhutab, et on jätkuvalt karm ja resoluutne kõigi liiklusrikkumiste puhul, mille tagajärjel võivad inimesed liikluses viga või surma saada.

Kohus määras mehele 20 päeva aresti ning ta viidi kohtusaalist otsejoones arestimajja karistust kandma. Ühtlasi peatati tema juhtimisõigus kolmeks kuuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles