Suusahullud avavad hooaja öömaratoniga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusahullude maraton 2015.
Suusahullude maraton 2015. Foto: MTÜ Suusahullud

Ehkki ka looduslik lumi pole lähinädalatel välistatud, peetakse 8. - 10. jaanuarini Tartus ja Otepääl selleks ajaks valminud kunstlumeradadel suusavõistlust Tour de Suusahullud. Kolmandat korda peetava tuuri naelaks on öömaraton.

Võistluste korraldaja MTÜ Suusahullud esindaja Jaak Teppani sõnul võisteldakse nii sprindi- kui ka pikematel distantsidel ja osalema oodatakse nii meistersportlasi kui suusaharrastajaid üle kogu Eesti.

«Enne jõulupühi olime suusaürituse korraldamise asemel planeerimas juba mitmevõistlust, kuid tänaseks muutunud ilmaennustused kindlustavad kõigi suusasõprade rõõmuks mitmepäevase suusaürituse toimumise,» ütles Teppan lisades, et osalejate huvi on vaatamata kesistele ilmaoludele olnud juba üllatavalt suur.

Tour de Suusahullud algab reedel, 8. jaanuaril Tähtvere spordipargis lühidistantside ja lastesõitudega. Tuleb ka tasuta suusakoolitus lastele ja täiskasvanutele.

Laupäeval jätkavad suusatajad võistlemist juba Otepääl, kus peetakse Suusahullude III öömaratoni. 30 km ja 13 km sõidetakse klassikalises tehnikas Otepääl Tehvandi suusaradadel.

Pühapäeval, 10. jaanuaril lõpetab tuuri mäkketõusu võistlus Otepää külje all. Varem on seda peetud ka Väikesel Munamäel. Tänavu on mäkketõusuvõistluse täpne asukoht ja liikumisviis peagi selgumas.

Tour de Suusahullud võistlus sai alguse 2011. aastal inspireeritult populaarsest suusavõistlusest Tour de Ski. Võistluste korraldajaks on MTÜ Suusahullud, kes on ürituse iga-aastaselt korraldanud sõltumata lumeoludest - nii on eelnevatel aastatel peetud etappe ka Aura Veekeskuses ja matkatud Käärikul Kekkose ringil.

Kel huvi suusaüritusel kaasa lüüa, leiab rohkem infot Suusahullude kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles