Kaagvere erikooli tüdrukud lõhkusid aknaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maarjamaa hariduskolleegiumis ehk endises Kaagvere erikoolis lõhkusid kaks 14-aastast koolitüdrukut täna päeval koolimaja aknaid ja viskasid toast mööblit välja.

«Täna 14 ajal algas Kaagvere erikoolis tüdrukute mäss. Loobiti läbi aknaklaaside välja hunnik mööblit. Hetkel kohal kiirabi ja politsei,» laekus Postimehele anonüümne vihje.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja info kohaselt päris «mässuga» siiski tegemist ei olnud. «Täna kella 14 ajal teatati politseile, et Mäksa valla õppeasutuses on kaks alaealist tüdrukut lõhkunud kooli aknaid. Sündmusele reageerinud politseipatrull toimetas tüdrukud Tartu politseijaoskonda ja edasi tegelevad juhtumiga noorsoopolitseinikud,» märkis ta.

Sündmuskohal viibivale Tartu Postimehe reporterile Kaspar Koortile ütles Maarjamaa hariduskolleegiumi direktori kohusetäitja Taimi Nilson, et koolivaheajal jäeti kaks neiut kooli järelvalve alla, kes hakkasid täna päeval protestima ning aknast asju välja viskama. 

Nilsoni sõnul intsidendis kumbki tüdrukutest viga ei saanud ning olukord võeti kontrolli alla poole tunniga. Ta lisas, et kuigi tegemist on keeruliste lastega, pole sarnaseid intsidente nendega varem olnud.

Nilson märkis, et tänavu sügisel on politsei Kaagveres koha peal pidanud käima paaril korral, kui on lõhutud üksikuid aknaid, kuid sarnaseid olukordi, kus tüdrukud on koos asju loopinud, nii et töötajad neile läheneda pole saanud, pole viimastel kuudel ette tulnud.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul on politseile käesoleva aasta jooksul tulnud samast õppeasutusest erineva sisuga teateid 22 korral. Enamjaolt on tegu olnud juhtumitega, kus õpilane ei ole ettenähtud ajaks õppeasutusse tagasi jõudnud, kuid on ka teateid korrarikkumistest õppeasutuses. 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles