Õpilastel aitavad talvevaheaega sisustada hobid

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaema Evi Kõllamets (taga) tuli vaheajal oma lapselapse Kaspar Elvistega loodusmajja vürtse nuusutama. Äraarvamine, mis on rohelise topsi sees, võimaldab lahendada mõistatuse. Evi Kõllametsa sõbranna Maie Mäesepp aitab lahendusi paberile kirjutada.
Vanaema Evi Kõllamets (taga) tuli vaheajal oma lapselapse Kaspar Elvistega loodusmajja vürtse nuusutama. Äraarvamine, mis on rohelise topsi sees, võimaldab lahendada mõistatuse. Evi Kõllametsa sõbranna Maie Mäesepp aitab lahendusi paberile kirjutada. Foto: Kristjan Teedema

Õpilased võivad vaheajal end mitmel alal täiendada, nad saavad tutvuda joogaga, teha käsitööd või käia kunstilaagris. Nooremad võivad küpsetada midagi magusat ning vanematele vaheaja nautijatele pakutakse poole odavamaid treeninguvõimalusi.

Teatri Kodu pakub homme võimalust teha midagi magusat, mida täpsemalt, selgub kohapeal. Lastestuudiosse on kõik magusasõbrad igatahes oodatud. Varem on valmistatud martsipanikujukesi, magusaid saiu ja kringleid. Maiasmokkade päev sobib tervele perele.

10. jaanuarini saavad kuni 19-aastastele noored poole odavamalt sportida.

Soodustingimused kehtivad Annelinna spordimaja jõusaalis, jooksurajal, judo- ning pallisaalides. Turu tänava spordihoones saab soodustust kasutada jõusaalis, palli-, vehklemis- ja balletisaalides. Tamme staadionil on odavam sportida jõusaalis, jooksurajal ning võimlemis- ja maadlussaalis. Visa hallis kehtib soodustus suures ja väikeses saalis ning poksi- ja jõusaalis. Soodustused kehtivad treeningutest vabadel aegadel.

Tartu kunstimuuseum pakub võimalust veeta kolm päeva koolivaheaja linnalaagris. Iga päeva vaadatakse mõnd näitust, räägitakse kunstnikest ja nende töödest, mängitakse ning ollakse ka ise kunstniku rollis. Laager peetakse Raekoja platsi viltuses majas, laagripäevad kestavad kell 11–15, lõunasöök on hinna sees ja osalussoovist palutakse teatada hiljemalt 30. detsembriks.

Art of Living Eesti organisatsioon korraldab 8–13-aastastele lastele Exceli kursuse Anne noortekeskuses. See on lõbus kursus, kus lapsed saavad arendada oma loomulikke võimeid.

Osalejad õpivad jooga- ja hingamisharjutusi, meditatsiooni- ja lõdvestustehnikaid ning parandavad keskendumisvõimet. Peale selle pööratakse tähelepanu sõprussuhete hoidmisele, juhtimisoskustele ja rühmatööle.

Annelinna lastekeskus ootab õpilasi laagrisse Kreeka Muusad. Laagris saab panna oma ajaloo ajateljele, külastada tantsukeskust JJ-Street, Ahhaa teaduskeskust ja osaleda filmiõhtul. Lapsed viiakse Vanemuise teatrisse ning pärast etendust kohtuvad nad näitelejatega. Viimasel päeval korraldatakse karaokeõhtu ja lõpudisko.

Tartu ülikooli kunstimuuseum kutsub 1.–5. klassi lapsi oma majja koolivaheaja kunstiakadeemiasse. Laagris saab teadmisi klaasikunstist ning vaadelda Eesti klaasikunstniku Ivo Lille loomingut näitusel «Mälukiri». Lapsed saavad uurida, millest ja kuidas klaasi valmistatakse ning kuidas klaasi omadusi kasutatakse eri eluvaldkondades.

Räägitakse ka valguse liikumisest läbi erinevate materjalide ning tehakse vastavaid katseid. Pärast lõunasööki, mis tuleb osalistel endil kaasa võtta, külastatakse tähetorni ja päev lõppeb jõuluehte meisterdamisega.

Loovkeskuse käsitööklubi Maret ootab noori 5. või 6. jaanuaril Lille majja lahtisesse töötuppa. Milvi Piusi eestvedamisel saab seal õppida nii käsitsi kui ka masinaga õmblema mobiilitaskut ja kaunistama seda rahvuslike taimeornamentidega. Oodatud on 7–26-aastased käsitööhuvilised noored.

Vaheaeg Tartus

• Homme Teatri Kodu lastestuudios maiasmokkade päev, registreerimine, osalustasu kuus eurot. Lisainfo: lastestuudio@teatrikodu.ee või 745 1064.

• 10. jaanuarini saavad õpilased soodsamalt sportida.

Lisainfo: www.tartusport.ee, margit.saar@tartusport.ee või 523 5856.

• 4.–6. jaanuarini linnalaager Tartu kunstimuuseumis, eelregistreerimine, osalustasu 25 eurot. Lisainfo www.tartmus.ee, kristel@tartmus.ee või 5881 7801.

• 4.–6. jaanuarini ART Exceli lastekursus, osalustasu uutele 37 eurot, kordajatele 20 eurot. Lisainfo: www.artofliving.org/ee-en, ajurveedatartu@gmail.com või 520 8280.

• 4.–9. jaanuarini Annelinna lastekeskuse laager Kreeka Muusad, majanduslikes raskustes perede lastele tasuta, teistele 30 eurot. Lisainfo: www.ookull.ee, Facebook: MTÜ Öökull, agnieszka.kunz@gmail.com või 5457 0624.

• 5. või 6. jaanuaril MTÜ Loovkeskuse käsitööklubi Maret  töötuba, tasuta. Info: www.hot.ee/maretklubi, Facebook: käsitöö Maret, maretklubi@hot.ee või 502 3110.

• 6. või 7. jaanuaril TÜ kunstimuuseumi koolivaheaja kunstiakadeemia, osalustasu viis eurot. Lisainfo: kunstimuuseum@ut.ee või 737 5384.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles