Spordipäev viskab mehed vette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujujad Aura keskuses.
Ujujad Aura keskuses. Foto: Margus Ansu / Postimees

Terviseliikumine «Mehed liikuma» ja Aura veekeskus korraldavad täna trennipäeva «Mehed vette!», mis tutvustab vees sportimise võimalusi.


«Meil on mitmeid vesiaeroobika festivale peetud, aga millegipärast on suund olnud alati rohkem naistele,» tõdes Aura keskuse juht Tiia Teppan. «Itaalias vesiaeroobika festivalidel olen küll näinud palju mehi vees mässamas. Ehk õnnestub ka siin neile seda mitmekülgset ja lõõgastavat spordiala propageerida.»

Päeva jooksul saab veekeskuses tutvuda vees sportimise võimalustega, osaleda viies rühmatreeningus ning mängida veepalli. Kõiki treeninguid juhendavad kogenud treenerid, teatas «Mehed liikuma» üks eestvedajaid Siim Ausmees.

Kell 11 startiva veepäeva kavas on aqua jogging ehk vesijooks, vesiaeroobika, aqua-poks (vesiaeroobikatrenn, kus kasutatakse kickboxing’ust tuttavaid jala- ja käelööke), vesispinning (basseinis rattaga väntamine), aqua zumba (ühendab tantsu ja fitnessi liigutused) ning veepall.

Ausmehe sõnul on vees liigutamine lihtsaim ja ohutuim viis alustada sportimist.
«Oodatud on kõik mehed, vaatamata vanusele või ujumisoskusele. Oluline on, et mees sooviks tervisesporti teha,» rõhutas Ausmees.

«Kõige tähtsam on see, et mehed oma häbelikkusest üle saaksid, sest need, kes vette on saanud, on alati väga õnnelikud olnud,» ütleb Teppan.

Naised ei pea tema sõnul laupäeval mitte Aura ukse taha jääma, vaid neid oodatakse basseini äärde kaasa elama. Ja mis veel olulisem – mehi kodust välja ergutama. «Ärge jätke mehi koju diivanile!» kutsub Tep­pan üles.

«Mehed vette!»

• Laupäeval Aura keskuses.

• Kell 11–14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles