Vastukaja: näituse ja Veski ohtlik ristmik

, TTÜ emeriitprofessor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Näituse ja Veski tänava ristmik on üks Tartu ohtlikemaid. 2008. aasta algusest tänavu juulini on seal aset leidnud 20 liikluskindlustusjuhtumit (TPM 12.11), neist 17 on olnud kokkupõrked, kus üks auto pole andnud teisele teed.


Suur kokkupõrgete arv ei tulene ristmiku eriti halvast aurast, vaid puudulikust liikluskorralduse lahendusest.

Liiklusmärkide standardi alusel tuleb samaliigiliste teede ristmikku tähistav liiklusmärk 132 koos lisateatevahendiga 888 paigaldada vahetult ristmiku ette, kuid Vaksali tänava poolt lähenedes on need märgid koos veel kahe märgiga paigaldatud ristmikust umbes 45 meetri kaugusele. Neli märki ühe posti otsas hajutab juhi tähelepanu.

Lisaks puudub sellel suunal liiklusmärki 132 dubleeriv valge risti kujuline teemärgis asfaldil sootuks.

Viljandi maantee – Lunini tänava – Näituse tänava suund on üheks jaotustänavaks, mis ühendab Ringteed üle raudtee Laia ja Kroonuaia silla kaudu Narva maanteega.

See suund peaks olema kogu pikkuses peatee ja temaga ristuvad tänavad kõrvalteed. Praegu on pool ristmikest eriliigilised ja teine pool samaliigilised.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles