Pildid: jõulukalorid kaovad pikal Pekist Priiks rännakul

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekist Priiks matkal osalejad sõitsid Taevaskoja raudteepeatusse, kust alustati 47-kilomeetrist sportlikku matka Tartu suunas.
Pekist Priiks matkal osalejad sõitsid Taevaskoja raudteepeatusse, kust alustati 47-kilomeetrist sportlikku matka Tartu suunas. Foto: Kalmar Kurs

Triatloniklubi TriSmile on juba viis aastat korraldanud jõulujärgsel ajal sportlikke matku, mille eesmärk on, nagu nimi Pekist Priiks ütleb, rikkaliku pühadelaua ääres ammutatud kalorid ära kulutada, et säiliks hea vorm ja mõnus enesetunne.

Pekist Priiks matkadel osaleb nii Tartus kui Tallinnas täna 150 inimest ehk kokku 300 spordisõpra. Aasta-aastalt muutub üritus järjest populaarsemaks ning mõlema matka kohad olid välja müüdud juba detsembri alguses.

Igal aastal võetakse ette erinev marsruut ning selle pikkus on jäänud 50 kilomeetri kanti. Matkatakse joostes ja kõndides nii, et jooks ja kõnd vahetuvad iga viie minuti tagant. Tegemist ei ole võistlusega, meeleoluka tervisematkaga.

Tegelikult on ühiste matkade ajalugu veelgi pikem ning paljude jaoks oodatud sündmus, kinnitas Tartu matka peakorraldaja Margus Püvi. Tartu matka osalejad kogunesid kell 10.20 Tartu raudteejaamas, et sõita rongiga Taevaskotta. Taevaskoja raudteepeatusest alustati kell 11.15 teekonda Tartusse. 47 kilomeetrise teekonna läbimine võtab aega minimaalselt viis tundi ning lõpeb Tartus Kantri hotelli juures.

Pekist Priiks Tallinna matk algab Raasikul kell 10 ning lõpeb pärast 42 kilomeetrist matka Jüri spordihoone juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles