Verekeskus jäi pühade eel heategijatele kitsaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonor.
Doonor. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui tavaliselt käib Tartu ülikooli kliinikumi verekeskuses päevas verd loovutamas umbes poolsada doonorit, siis viimastel päevadel on doonoriks soovijaid pea kaks korda rohkem.

Täna oli verekeskus avatud lühemalt ning doonoreid võeti arstlikku kontrolli vastu keskpäevani. Kiirest jõulusaginast hoolimata saabus verekeskusse üle poolesaja inimese, kes soovisid pühade eel teha oma heateo, et minna jõuludele vastu parema enesetundega.

Vahepeal läks arstile pääsu oodates koridoris päris kitsaks ning nii mõnigi käis vahepeal parklas parkimiskella edasi lükkamas, kartes muidu trahvi saada.

Verekeskuse andmetel oli doonoreid tavapärasest rohkem ka esmaspäeval ja teisipäeval. Kes jõulueelsel ajal oma heategu teha ei jõudnud, on oodatud verekeskusse pühapäeval, 27. detsembril kell 9 - 14 ja ülejäänud tööpäevadel ikka tavapärasel ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles