Kohus jättis pedofiil Kaur Hansoni vanglasse

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Hanson lastevanemate liidu peasekretärina 2004. aasta mais Tallinnas.
Kaur Hanson lastevanemate liidu peasekretärina 2004. aasta mais Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Tartu maakohus jättis enne tähtaega vanglast vabastamata pedofiiliakuritegudes süüdimõistetud, kunagise edukate poliit- ja sotsiaalkampaaniate autori, lastevanemate liidu kunagise peasekretäri ja IRLi kuulunud Kaur Hansoni, kelle ennetähtaegset vabastamist ei toetanud ka vangla ja prokurör.

«Kuna Hanson soovib vabanemise korral lahkuda Eestist ja tal puudub siin elukoht, välistab see Hansoni suhtes kriminaalhoolduse Eesti vabariigi territooriumil. See omakorda ei võimalda Hansoni tingimisi ennetähtaegset vabastamist karistuse kandmiselt, kuna vabastamise korral tuleb süüdimõistetu allutada käitumiskontrollile,» ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ERRi uudisteportaalile, täpsustades, et kontrolli eesmärk on võimaldada süüdimõistetu paremat resotsialiseerumist ja teha tema üle järelevalvet.

Tamme sõnul märkis kohus ka, et isegi kui Hansonil oleks Eestis alaline elukoht, ei oleks kuriteo toimepanemise asjaolusid arvestades tema tingimisi ennetähtaegne vabastamine karistuse kandmiselt põhjendatud ja kooskõlas õiguskorra kaitsmise huvidega.

Põhja ringkonnaprokuratuur ei soovinud Hansoni süüdistust alaealiste kannatanute huvides avalikkusele lähemalt avada, kuid ERRi uudisteportaali andmetel tuvastas uurimine Hansoni seksuaalkuriteod 1992. aasta juulist kuni tema kinnipidamiseni 2009. aasta märtsis ning tema ohvriteks oli neli poissi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles