Türi kolledži toetuseks tuleb meeleavaldus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kolledži tudengid.
Türi kolledži tudengid. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Teisipäeval koguneb Tartu Ülikooli peahoone ette hulk noori inimesi, kes nõuavad Türi kolledži säilitamist ning kes tahavad muu hulgas ümber lükata mitmeid kolledžiga seotud müüte.


Meeleavalduse üks korraldajatest Holar Sepp märkis, et bussiga sõidab Emajõelinna mitukümmend Türi kolledži tudengit. Neile avaldavad oma poolehoidu ka tartlased. Linnavalitsus on ürituse korraldamiseks andnud oma loa.

Sepa sõnul teeb türilastele enim tuska kolledžist loobumise väljakuulutamine enne seda, kui on langetatud otsus. Nimelt tuleb Türi kolledži saatus otsustamisele tõenäoliselt alles nädala pärast toimuval Tartu Ülikooli nõukogu istungil. Ülikool teatas kolledži sulgemisest oma ametlikke kanaleid pidi aga juba 30. septembril.

Türi tudengid tahavad Sepa kinnitusel ümber lükata ka mitmeid ühiskonnas levitatavaid müüte. Neist üks levinumaid pidi olema väide, et praktikume tuleb kolledži õppureil käia tegemas Tartus. Tegelikult olevat aga ka Türil kõigiti tasemel laboritingimused ning praktika pärast polevat kellelgi tarvis Tartusse sõita.

Meeleavaldus algab Tartu Ülikooli sammaste ees 23. novembril kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles