Vanamehed ootasid jõulusokku ja uurisid Kalevipoja lugu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu seeniormehed jõulusokuga suures hoos.
Tartu seeniormehed jõulusokuga suures hoos. Foto: Rein Parm

Tartu seeniormeesteklubi pidas oma jõulupeo Kalevipoja  muuseumis.

Üks klubi liikmetest, Rein Parm, jutustas seda päeva järgmiselt.

«Meie sündmus algas bussisõiduga Tartust suunaga Saare valda ja Kääpa  külla, kus Kalevipoja  muuseum asub. 24-liikmelisele seltskonnale rääkis terve tee oma tähelepanekuid ja mälestusi Tartu  valla mees Lembit Hollo. Tema oli neis paigus palju ringi liikunud, loodust ja hoonestust tähele pannud, kuna oli töötanud tolles rajoonis 15 aastat veterinaarina,» kirjutas Rein Parm.

«Muuseumit ja Eesti rahvuseepose «Kalevipoja» kirjutamise ajalugu selgitas meile muuseumi juhataja  Ulvi Tamm. Vestluste käigus said kõik huvilised oma küsimustele vastused. Jagati veelgi noorusmälestusi, kõnelesid nii Lembit Hollo, Levo Lemetti, Heikki Uibopuu kui teised. Klubi president Kalev Jahnson tänas vastuvõtu eest, kinkides muuseumi esindajaile Kodukotuse laulikud. 

Kalevipoja Koja huvijuht Egle Plato tutvustas aga jõulukombeid. Valmis oli ka kuum tee ja piparkoogid ning üheskoos asusime kuuske ehtima, kuni saabus jõulusokk.

Õnnetina ei valatud, aga see-eest ennustas Egle Plato kõigile soovijatele uue-aasta sündmusi. Kui uued uudised käes, siis läksime muuseumimajja  jõulusöögile. Kõlasid taas kõned, aga ka akordioni saatel laulud. Siis tulid veel ringmängud ja tantsud, kuni saabus hüvastijätmise aeg.»

Rein Parm ütles lõpuks, et Tartu seeniormehed soovivad ilusaid jõule ja head vana-aasta lõppu kõigile oma sõpradele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles