Teine Maailm äratab Maailma uuele elule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Maailma uueks, Teiseks Maailmaks loonud ettevõtja Priit Palk näitab kuuekümnendatest pärit ulmekoomiksi tegelasega pilti, mis läheb üles klubi seinale.
Vana Maailma uueks, Teiseks Maailmaks loonud ettevõtja Priit Palk näitab kuuekümnendatest pärit ulmekoomiksi tegelasega pilti, mis läheb üles klubi seinale. Foto: Sille Annuk

Täna avab Tartus endise klubi Maailm ruumides uksed klubi Teine Maailm, mis lubab alles jätta vana Maailma alternatiivsuse, kuid lisab märgatavalt uut vunki. Paari nädala pärast alustab samas majas ka uus pubi.


«Saab muusikat, tantsu ja tagaajamist nii nagu vanasti ning rohkemgi veel,» lubas Teise Maailma eestvedaja Priit Palk, kes peab Rüütli tänaval ka restorankohvikut Crepp ja ööbaari Trepp.

Uus vana hea

Stiililt on Teine Maailm Palgi selgitusel heas mõttes alternatiivne nagu eelkäija Maailm. «Väike, hubane, mõnus ja stiilne,» iseloomustas Palk. «Naasevad ka vanad head peosarjad ja tagasi on nii funky, reggae kui ka mitmed teised muusikastiilid,» lubas koha uus pidaja Palk. Teine Maailm pakub alternatiive neile, kellele tavapärane ööklubitümps ei meeldi.

Seni söögikohtade pidamises kogenud Palk otsustas klubi Maailm majandamise üle võtta siis, kui kuulis, et koht on võlgade tõttu suletud. «Maailmas oli ja on sisu ning ehkki eelmine omanik lõpetas võlgades, usun ma, et seda kohta on võimalik kasumlikult ära majandada,» rääkis ta.

«Pealegi konkureerin ma parema meelega iseendaga kui võõrastega,» põhjendas Palk, miks ta Rüütli tänaval Crepi ja Trepi kõrval ka Teise Maailma võrra haaret laiendas.

Inglise-iiri pubi

Tänast avapidu nimetab Palk aga alles proovisõiduks, sest päriselt avatuks saab Teise Maailma kuulutada alles siis, kui maja alumisel korrusel on paari nädala pärast uksed avanud inglise-iiri stiilis pubi.

Endise trahteri Mir ruumides end sisse seadev pubi kannab samuti nime Teine Maailm.

Priit Palk avaldas lootust, et uus pubi hakkab pakkuma üht parimat pubitoitu Tartu linnas.

«Külmutatud pelmeene ega seljankat ei tule, hoopis korralik toit. Söök lihtsalt peab väga, väga hea olema,» rõhutas kogenud söögikohapidaja Palk sõnapaari «väga hea». Päeval saab samas ka kiiresti lõunat süüa, sest pubi hakkab pakkuma päevapraade.

Palk tunnistas, et mõneti tekitab temaski kõhedust praegusel ajal Teise Maailma suuruse ampsu haukamine. «Aga usun, et mahume kenasti teiste klubide ja söögikohtade vahele ära ning leiame üles oma inimesed,» ütles ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles