Jõgeva tahab raudtee ümbruse korda teha

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva raudteepeatus.
Jõgeva raudteepeatus. Foto: Margus Ansu

Uuel aastal ehitatakse Jõgeva raudteepeatuse ümbrusesse - Jaama, Kesk ja Mustvee maantee tänavatele - kergliiklusteed, jalgratta- ja autoparklad.

Linnavalitsuse teatel tagatakse sel moel raudteetranspordi kasutajatele parem juurdepääs peatusele nii jalgsi, jalgratta, bussi kui autoga. Projekti käigus rekonstrueeritakse 1,29 km kehvas seisukorras jalgteid ja kohandatakse need kergliiklusteedeks. Lisaks rajatakse 700 m uut kergliiklusteed. Uued parkimiskohad on ette nähtud 28 autole ja katusega rattaparkla tuleb 10 jalgratta hoiustamiseks.

Jõgeva linnavalitsuse arenduse peaspetsialist ja projektijuht Erki Teder tõdes, et rongiga reisijate arv on Jõgeval  pärast uute reisirongide kasutuselevõttu teinud suure hüppe. Näiteks mullu läks Jõgeva raudteejaamast rongi peale või tuli maha 147 000 reisijat, mis on keskmiselt 402 reisijat päevas. Seetõttu valmistaski linn ette rahastamistaotluse Euroopa Liidu toetusmeetmesse «Raudteepeatuste ühendamine erinevate liikumisviisidega». Projekti leidis toetust ja Jõgeva linnale eraldas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus toetust 581 000 eurot.

Tederi hinnangul seotakse autoga liikumine mugavalt ühistranspordiga. Nii saavad autojuhid tulevikus jätta oma sõiduki terveks päevaks parklasse ja suunduda rongiga edasi Tartusse või Tallinnasse.

Korrastatud ja valgustatud kõnniteede üle tunnevad enim rõõmu ilmselt Mustvee mnt, Energia ja Suvila tänava elanikud, samuti linnast väljaspool asuvad Vana-Jõgeva küla inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles