Piirivalve avastas autodest keelatud seadmeid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luhamaa piiripunkt Võrumaal.
Luhamaa piiripunkt Võrumaal. Foto: Marko Saarm

Läinud nädala lõpul konfiskeerisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kaks elektrišokirelva ja ühe kiirusmõõtja segaja.

Lõuna prefektuuri teatel saabus 18. detsembril Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto Volvo, mida juhtis 62-aastane mees. Kontrollimisel avastasid piirivalvurid sõidukist tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelva. Relv võeti isikult ära ja ta lahkus Venemaa Föderatsiooni suunas.

21. detsembril saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto Mitsubishi, mida juhtis 33-aastane mees. Kontrollimisel avastati ka tema sõidukist tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelv. Relv võeti ära ja mees lahkus koos sõidukiga Venemaa Föderatsiooni suunas.

20. detsembril saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto Nissan, mida juhtis 48-aastane mees. Kontrollimise käigus avastasid piirivalvurid sellest kiirusemõõteseadet avastada või selle tööd häirida võimaldava seadme. Mehele koostati väärteoprotokoll, seade võeti ära ja ta lahkus Venemaa Föderatsiooni suunas.

Kiirusemõõtjat avastav või selle tööd häirivate seadmete kasutamine ning ka selliste seadmete sõidukis hoidmine on Eestis keelatud. Samuti on keelatud elektrišokirelva omamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles