Veeriku kooli laval on jõululugu 309 õpilasega

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii sõnas, laulus kui tantsus esietendus täna Veeriku koolis vendade Grimmide muinasjutt «Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi». Võimsa jõululoo lavastamine on selles koolis aastatepikkune traditsioon.

Nii nagu varasemal kaheteistkümnel korral, nii on seegi kord etendusse kaasatud kõik kooliastmed. Tänavu on laval 309 õpilast, nende seas näiteringi õpilased, lastekoor, mudilaskoor, poistekoor, solistid, pillimehed, võimlejad, akrobaadid ning rahvatantsijad ja võistlustantsijad.

Kuri kuninganna saab heaks

Jõulumuinasjutt räägib loo Lumivalgekesest, kellest vahendeid valimata tahab lahti saada kade kuninganna. Lumivalgeke leiab endale uue kodu metsas lahkete pöialpoiste juures. Lugu lõpeb aga nii, et kuninganna väsib lõpuks vihkamast ja saab aru, et maailmas on kergem elada siis, kui tunned rõõmu nii enda kui teiste ilust, tegemistest ja õnnehetkedest.

Lavale astuvad Lumivalgeke – Mary-Liis Mustonen, kuninganna – Eva Maria Hanson, peegel – Jaan-Marten Teeväli, jahimees – Siim Sussen, pöialpoisid – Pamela Ebber, Anel Neumann, Marta Parm, Koit Krusberg, William Pütt, Marten Karri, Jaryna-Nelly Mänd ning linnud ja loomad ja paljud teised.

Emad tulevad appi nõiduma

Veeriku kooli huvijuht Kadri Lill ütles, et väga vahva on, et ka kaheksa ema võtavad etendusest osa ja esinevad tantsukavaga «Nõidumise kunst».

Lavastaja ja lavakujundaja on õpetaja Reet Tallo ning sõnalist tegevust juhib õpetaja Kristel Kruuse. Tantsijaid on õpetanud aga Nele Varendi, rahvatantsijaid Ülle Kepler ja Marius Aave, akrobaate Heigo Klaos, võistlustantsijaid Kairi Paama ning lauljaid ja pillimehi Mare Vakker.

Esimene etendus leidis aset täna hommikul kell 10, siis olid vaatama oodatud kolmandad klassid ning ümbruskonna lasteaedade Kannike, Maarjamõisa ja Meelespea lapsed.

Järgmine etendus leiab aset täna õhtul kell kuus ja see on mõeldud esimese ja teise klassi õpilastele ning lastevanematele.

21. detsembril kell 18 on kolmas etendus neljanda kuni üheksanda klassi õpilastele ja lastevanematele. Etendused on kõigile tasuta.

Juba kolmandat aastat on Veeriku kool oma jõuluetenduse sõnalise osa viinud näha Käopesa lastele. Tänavu tehti seda 16. detsembri õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles