Põhikoolilõpetajad saavad Tartu gümnaasiumeid ja kutsehariduskeskust tutvustava infotrükise

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu täiskasvanute gümnaasium.
Tartu täiskasvanute gümnaasium. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsuse haridusosakond andis koostöös koolidega välja põhikooli lõpuklasside õpilastele mõeldud infotrükise, milles tutvustatakse edasiõppimise võimalusi Tartus.

28-leheküljelises trükises saab teada õppimisvõimalustest kaheksas Tartu gümnaasiumis – Hugo Treffneri gümnaasiumis, Miina Härma gümnaasiumis, Jaan Poska gümnaasiumis, Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumis, Tamme gümnaasiumis, Annelinna gümnaasiumis, Täiskasvanute gümnaasiumis, Waldorfgümnaasiumis ning Tartu kutsehariduskeskuses.

Infotrükisest saab noor esmase ülevaate gümnaasiumi õppetöökorraldusest ning neis pakutavatest õppesuundadest, valikainetest- ja kursustest, samuti õppimisvõimalustest Tartu kutsehariduskeskuses ja Täiskasvanute gümnaasiumis.

Voldikust leiavad õpilased kokkuvõtliku info ka gümnaasiumite ühistest sisseastumiskatsetest.

«Valiku tegemine ei pruugi olla lihtne. Pakume omalt poolt noortele abi otsuse tegemisel, kuidas oma haridusteed jätkata. Sel aastal on gümnaasiumitesse pürgivatel Tartu põhikoolil õpetajail võimalus teha läbi vaid ühed sisseastumiskatsed, sest esmakordselt toimuvad tänavu Tartu gümnaasiumites ühiskatsed,» ütles abilinnapea Tiia Teppan.

Infotrükise saavad kõik põhikoolilõpetajad ja seda saab vaadata ka veebis: http://www.tartu.ee/data/voldik_veebi2.pdf

Linna gümnaasiumites toimuvad sisseastumiskatsed järgmise aasta 21. märtsil, Tartu kutsehariduskeskuses on vestluste ja testide päevaks 24. märts ja Täiskasvanute gümnaasiumisse toimub vastuvõtt 22.-30. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles