Ülikoolipere joob nüüd kraanivett

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ peahoones avatakse täna ametlikult viimane projekti «Võta kraanist!» raames paigaldatud kraan, mis asub peahoone fuajees. Pildil projekti eestvedaja Kristjan-Julius Laak.
TÜ peahoones avatakse täna ametlikult viimane projekti «Võta kraanist!» raames paigaldatud kraan, mis asub peahoone fuajees. Pildil projekti eestvedaja Kristjan-Julius Laak. Foto: Margus Ansu

Mais energia- ja ressursisäästukonkursi Negavatt võitnud projekt «Võta kraanist!» on ellu viidud: tudengid on TÜ õppehoonetesse paigaldanud kõrged kraanid, kust saab mugavalt võtta joogivett pudelisse.

Projekti eestvedajad, Tartu ülikooli tudengid Kristjan-Julius Laak ja Artur Pata on kevadest saadik iga päev panustanud kraanivee propageerimisele.  

Noormehed tegid mitmeid arvutusi. Näiteks andsid need tulemuse, et projektiga säästetakse aastas 2,4 GWh energiat, mis on võrdne Emajõelinna pooleteise kuu elektrienergia kuluga. Samuti saab liitri pudelivee hinnaga kuupmeetri ehk tuhat liitrit kraanivett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles