Noored moeloojad kauplevad disainiturul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ja Tallinna noored moeloojad kauplevad jälle särtsakaks muudetud rõivastega ReUse disainiturul ja jagavad ka nippe, kuidas uuele ringile minevad kehakatted vahvamaks teha.


Omanäolise rõivakraami löövad tänasest laupäevani Tartu kaubamajas tegutseval säästlikku elulaadi viljeleva ühenduse ReUse Republic disainiturul letti 15 noort rõivakunstnikku.

Nende hulgas on näiteks Kirill Safonov, Diana Kurves, Merilin Pärn, Piret Sootla ning tänavuse koolinoorte moevõistluse võitnud Tartu kunstigümnaasiumi õpilane Silvia-Sigrid Sillaots.

«Turul leidub kõike, nii suurtele kui ka väikestele,» kinnitas ühenduse ReUse Republic eestvedaja Mari Martin. Pakutavad rõivad on noorte moekunstnike käes uue väljanägemise saanud kehakatted, mis on kauplustesse või õmblusfirmadesse seisma jäänud.

Disainiturg algab täna hommikul kell 10 emadele mõeldud töötoaga, kus pealinnas tegutsevad ema ja tütar Helle Kass ja Katrin Kotkas annavad nõu, kuidas kasutatud lasterõivad või oma vanu lemmikuid kerge vaevaga paremaks ja vahvamaks teha.

Kui vaja, siis jagavad noored ka nippe, kuidas näiteks suuri rõivaid lihtsalt parajaks teha.
Mari Martini sõnul on disainiturul pakutav kaup mõistliku hinnaga, kindlasti mitte kallim kui poes pakutav. «Üle viiesaja krooni hinnad eriti ei lähe,» kinnitas ta. «Rohkem maksavad keerulised rõivad, mille disainimisega on hästi palju vaeva olnud.»

Noored moekunstnikud kauplevad omanäoliseks disainitud naiste- ja lasterõivastega Tartu kaubamajas täna ja homme kell 14–20 ning laupäeval kell 12–18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles