Galerii: Tartus sai näha breiktantsu absoluutset tipptaset

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Vanemuise kontserdimajas toimus rahvusvaheline breigi- ja tänavatantsude võistlus Battle Of EST (BOE). Kohal oli enam kui 300 tantsijat 18-st riigist, teiste seas ka valitsev maailmameister bboy Vicious Victor.

Bboy Vicious Victror võitis loetud nädalad tagasi USA meeskonna Ground Zero Crew koosseisus Red Bull BC One maailma finaalvõistluse, millele pääsevad läbi tihedate eelvõistluste parimatest parimad.

«Enne seda võitis ta oktoobris Saksamaal toimunud Battle of The Year 2015 suurvõistluse ning tänavuse Freestyle Sessioni USAs ehk ta on võitnud kõik, mis võita annab ja väärib kogu täiega maailma parima breikari tiitlit aastal 2015,» tutvustas tänavuse võistluse suurimat staari BOE peakorraldaja Oliver Soomets.

BOE-l võistles nii rühma- kui ka soolobreigis ühtekokku neli tantsijat, keda saab lugeda maailma kümne parima breikari hulka kuuluvaks: lisaks Victorile ka bboy Leon (Fusion MC) Koreast, bboy Alkolil (OBC) Venemaalt ning breigis osales soolovõistlejana värvikas bboy Cheerito (Illusion of Excist) Venemaalt.

Lisaks ameeriklastele oli tänavusel võistlusel kohal tiitlikaitsja Venemaa breigigrupp OBC, keda on pärast eelmist BOE-d kutsutud paljudele maailmas toimuvatele võistlustele ja kes on sel aastal võitnud paljud tähtsaid võistlusi.

«Tegemist on kindlasti Venemaa parima ja Euroopa hetkel ühe tugevama crew'ga,» sõnas Soomets. Aasiat esindas sel aastal Fusion MC ja Eestist on otse peaüritusele pääsenud valitsev Eesti meister, legendaarne Submission.

BOE-l olid esindatud läbi eelvoorude veel sajad oma riikide tipptantsijad Eestist, Lätist, Leedust, Valgevenest, Ukrainast, Soomest, Rootsist, Gruusiast, Venemaalt ja teistest riikidest üle maailma.

Õhtut juhtis viiendat aastat järjest legendaarne MC Trix Suurbritanniast, kes on hiphoptantsu ja breiki harrastanud juba 1980ndate algusest.

Võistlustele eelnesid workshopid 17. novembril Kohtla-Järvel, Tartus Royal tantsustuudios ja Tartu Saksa Kultuuri Instituudis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles