ILS töötab!

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Margus Ansu.

«Täna on ilm udune, kuid nüüd on meil selle vastu rohtu. ILS töötab,» kinnitas Tartu lennujaama direktor Margo Muda.


Praeguseks on kõrvaldatud kõik takistused ning 18. november on see kuupäev, mil sai käivitada Tartu lennujaama täppismaandumissüsteemi ehk ILSi, märkis Muda.

Tartu lennujaam pidi esialgsete plaanide järgi saama ILSi oktoobri alguses. Seade oligi selleks ajaks valmis, kuid ametlikult seda kasutada ei tohtinud, sest ILSi peatöövõtjaks olnud Saksa firma BAN 2000 jättis esitamata osad dokumentidest, mida on vaja lennuametilt ILSi sertifikaadi ja käitlusloa taotlemiseks.

Hoolimata ILSist jäi täna hommikul väljumata Air Balticu Riiga sõitma pidanud lennuk ning reisijad viidi sihtkohta bussiga. Muda sõnul on lennukil tehniline probleem, mis seotud mootori käivitamisega. «Tehnikud on teel,» sõnas Muda ning lisas, et lennuk saab ilmselt päeva peale tööle ning see viiakse Riiga ära. Õhtune lend tuleb plaanipärane, kuid teise lennukiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles