Mustvee ekslinnapea mõisteti tingimisi vangi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Kostromin.
Pavel Kostromin. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus tunnistas Mustvee endise linnapea Pavel Kostromini kokkuleppemenetluses süüdi omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises, samuti kuriteos, mis kuni selle aasta 1. jaanuarini oli kvalifitseeritav pistise võtmisena, kuid alates 1. jaanuarist on kvalifitseeritav altkäemaksu võtmisena. 

Süüdistus koosnes kahest osast. Kõigepealt süüdistas prokuratuur Pavel Kostrominit pistise võtmises, kui ta oli ametiisik Lohusuu vallavalitsuses. Nimelt oli mees tegutsenud ühe äriettevõtte huvides hanke läbiviimisel, küsides vastutasuna raha. Kohtueelse menetluse käigus kogutud tõendid kinnitasid, et Kostromin saigi Ivo Koselt 3990 eurot.

Samuti süüdistatakse Pavel Kostrominit selles, et täites Mustvee Linnavolikogu  linnapea tööülesandeid, omastas ta linnavalitsuse eelarvelisi vahendeid kokku summas üle 8500 euro ning akutrelli.

Uurimise käigus kogutud tõendid kinnitasid, et süüdistatav esitas linnavalitsusele fiktiivseid arveid peamiselt autohooldus- ja remonditööde kohta, kuid tegelikkuses neid töid ei teostatud. Kogutud tõendite alusel esitas prokuratuur Pavel Kostrominile süüdistuse ka võltsitud dokumentide kasutamises eesmärgiga omandada õigusi.

Tartu maakohus mõistis Kostrominile kaheaastase tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga, Ivo Kosele aga 960-eurose rahalise karistuse, lisaks peab Kostromin tasuma menetluskuludena 1088 ja Kose 585 eurot.

Samuti mõisteti Kostrominilt süüteoga saadud vara konfiskeerimise asendamiseks välja 3990 eurot.

Mõlemad süüdistatavad on varem kriminaalkorras karistamata. Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles