Kauburisse tuleb suur mängumaa

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seremaro OÜ juhataja Selve Kuuse teab, milliseid atraktsioone lastele pakkuda, ning loodab, et uus mängumaa saab kiiresti populaarseks.
Seremaro OÜ juhataja Selve Kuuse teab, milliseid atraktsioone lastele pakkuda, ning loodab, et uus mängumaa saab kiiresti populaarseks. Foto: Sille Annuk

Tuleva aasta alguses avatakse Kauburi kaubamaja teisel korrusel Tartu suurim lastele ja noortele mõeldud mängukeskus, mille üheks tõmbenumbriks saab suur puidust ronimislinnak.


Uue mängumaa arendajaks on Seremaro OÜ, kellele kuulub ka Tulbi tänaval kaks aastat tagasi avatud lastehoid ja mängumaa.

«Firma laienemine on olnud meie pikaajaliste eesmärkide hulgas kogu aeg, aga vahepealne masu lükkas asja edasi,» selgitas juhataja Selve Kuuse ettevõtte arenguplaane. Kuuse sõnul on nende eesmärk pakkuda vaba aja tegevust nii lastele kui noortele, kuid otsene sihtrühm on lapsed kuni 12 eluaastani.

Mängumaa suurimaks atraktsiooniks tuleb puidust ehitatav ronimis- ja turnimislinnak. Samuti näeb plaan ette autodroomi, kus saab sõita väikeste akuautodega.

Suurematele lastele tahetakse pakkuda ka hästi palju elektroonilist meelelahutust, näiteks Nintendo Wii mängud ja Sony PSP-d. Lisaks tulevad mängumaale kõik tavapärased atraktsioonid – õhuhoki, korvpall, jalgpall, lastepiljard, elektroonilised tantsumatid ja suured legolauad. Investeering ulatub poole miljoni kroonini.

Praegu hoiab linna suurima mängumaa tiitlit enda käes 200-ruutmeetrine Tähe tänava Rüblik, uus koht võtab aga enda alla juba 400 ruutmeetrit ning sinna mahuks sünnipäeva pidama 70 last korraga. Lastevanematele on eraldi ruum, kuhu ehitatakse ka beebidele mõeldud piiratud ala.

Uut kohta võib Kuuse sõnul nimetada ka laste ja noorte tegevuskeskuseks, sest plaanis on arendada huvitegevust. «Muusikastuudio, käsitööring, väikelaste võimlemine, tantsuring,» loetles Kuuse võimalusi. «Meile on tulnud huvitavatelt inimestelt hästi palju koostööpakkumisi ja meie soov ongi, et seal kogu aeg tegevus käiks.»    

Milliseks kujunevad mängumaa hinnad, pole veel täpselt teada, aga tõenäoliselt tulevad need tavapärasest veidi kõrgemad. «Praegu oleme plaaninud, et sünnipäevade pidamisel võiks tunnihind olla umbes 535 krooni, aga kindlasti tuleb meil kliendikaart ja palju sooduspakkumisi,» lubas Kuuse. Ka ei ole uuel mängumaal veel nime, Kuuse sõnul on kaalumisel mitu varianti.

Rübliku mängumaa omanik Terje Viilol polnud konkurendi laienemisest teadlik ega julgenud sellele anda pikemat kommentaari.

«Enne ei oska midagi öelda, kui pole näinud, aga eks iga uus mängutuba on konkurent ja neid ikka on juba. Kas või ujulad, Ahhaa keskus, kinod – kõik on konkurendid. Aga eks me oleme arvestanud, et me ainukeseks ei jää,» lausus Viilol.

Turg nõuab uuendust

OÜ Kaubur Kinnisvara juhataja Toomas Raud ütles, et praegu on majas kuus rentnikku ning läbirääkimised käivad veel kahe firmaga.

«Praegu on umbes ühe korruse jagu tühi, aga ligi kaks kolmandikku maja pinnast on täis. Huvilisi käib palju ja kui me tükeldaksime ühe korruse boksideks, siis leiaks sinna kiiresti firmad, aga me ei taha seda,» selgitas Raud ning avaldas lootust, et ehk õnnestub lähemal ajal anda suurem pind ühele mööblipoele.

«Siia võiks tulla nišiärid, olukord on turul muutunud, suured keskused ja kõik see. Aga mängumaale peaks see koht sobima küll, laste jaoks pole rahast kahju,» arvas Raud. (TPM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles