Elva tegi seitsmele omavalitsusele ühinemisettepaneku

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva.
Elva. Foto: Sille Annuk

Tartumaal asuva Elva linnavolikogu tegi eile ettepaneku ühinemisläbirääkimiste alustamiseks Konguta, Nõo, Puhja, Rannu, Rõngu, Palupera ja Puka vallale.

Võimaliku moodustatava omavalitsusüksuse elanike arv on ligi 20 500 ja suurus 1100 ruutkilomeetrit, teatas Elva linnavolikogu.

Lääne-Tartumaa piirkonnas on omavalitsused, kelle elanike arv ei ole üheski 5000 elanikku, mida näeb ette valitsuses heaks kiidetud haldusreformi plaan.

Vähemal või rohkemal määral on Elva linn piirkonna tõmbekeskuseks, seega on Elva initsiatiiv mõistetav- piirkonna lapsed käivad Elvas koolis, lasteaias, muusikakoolis, huvikoolis, spordiringides. Elva perearstid teenindavad kaks korda rohkem  patsiente kui Elvas elanikke. Elvas on suured ettevõtted, kes on tööandjaks piirkonna inimestele, teatas Elva volikogu.

Ettepaneku saanud volikogud peavad Elva linnale kahe kuu jooksul edastama põhjendatud otsused läbirääkimiste alustamisega nõustumise või sellest keeldumise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles