Kutseõppijad pakuvad oma meistriteoseid

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rätsepatöö 1. kursuse õpilased Riin Kivisild (vasakul) ja Age Selge valmistavad kuuseehteid.
Rätsepatöö 1. kursuse õpilased Riin Kivisild (vasakul) ja Age Selge valmistavad kuuseehteid. Foto: Margus Ansu

Riin Kivisild (vasakul) ja Age Selge õpivad esimesel kursusel rätsepatööd, nemad müüvad jõululaadal kõikvõimalikke käsitööna valminud kuuseehteid. Kutsehariduskeskuse laadalt saab hea hinnaga osta muudki kooli õpilaste ja õpetajate meisterdatud kaupa, mille hulgas sööki, kaunistusi ja mööblitki.

Kopli tänava kutsehariduskeskuses avatakse laat homme kell 11. Ettevalmistused laadaplatsil algasid aga juba täna õhtul, kui koolipere asus B-hoone esimesele korrusele laudu ja toole viima. Peale suure fuajee saavad jõuluhõnguga täidetud ka mõned sama korruse teised tööruumid, näiteks avavad õpetajad ühes klassis oma püstijalakohviku. Laadakaupa hakati meisterdama veel varemgi.

Laada ühe korraldaja, majandusõpetaja Mariin Alatsei sõnul kujuneb eriti pikaks ja põnevaks pagari- ja kondiitritoodete lett. Pühadelauale saab sealt näiteks mitmesuguseid piparkooke, piparkoogitainast, martsipanikujukesi, jõululeiba, jõulupärjakesi, pulgakooke ja piparkoogist kuusekaunistusi.

Kutsehariduskeskuse vorstimeistrid on lubanud laadaks valmistada aga mitut sorti verivorste ja juustupunne. „Mitmeid tooteid saab kohapeal ka maitsta,“ lubas Alatsei.

Rätsepatööd õppijad on aga hoolega lasknud kätel käia ja meisterdanud riidega kaetud kuuseehteid.

Lisaks pakuvad kohalikud meistrid täispuidust toole, taburette ja muid mööbliesemeid, aga ka metallist käsitööd, kudumeid, hoidiseid ja mett. Jõuluvana kingikoti täienduseks saab soetada ka näiteks kutsehariduskeskuse koolituspakkumisi või teisi teenuseid.

Laadamelu täiendab loterii, mille iga pilet võidab. „Kindlasti on vaatamist ja ostmist rohkemgi, sest ootame kauplejaid kooli igast valdkonnast,“ ütles Alatsei.

Kutsehariduskeskuse jõululaadale võib ostma tulla igaüks. „Muidugi ootame linnarahvast, kes juba on meie heade ja soodsate kaupade seast leidnud lemmikuid, aga ka lapsevanemaid, kes võib-olla pole seni leidnud põhjust kutsehariduskeskust uudistama tulla,“ rääkis korraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles