Tartu Üliõpilasteater pärjati Minski festivalil eripreemiaga

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kudu.
Kalev Kudu. Foto: Kalev Saar

Tartu Üliõpilasteater võitis Minski rahvusvahelisel üliõpilas- ja noorteteatrite festivalil Teatralny Kufar žürii eripreemia.

Varemgi tudengiteatrite seas menukal Teatralny Kufari festivalil preemiaid noppinud TÜT pälvis seekord auhinna Valgevene dramaturgia toetamise eest.

Nimelt viidi tänavu festivalile kevadel ning sügisel Tartus menukalt etendunud noore Valgevene kirjaniku ning näitleja Viktor Krasovski näidend «Pärast kaldkriipsu,» mille lavastas Kalev Kudu. 2013. aastal kostitas teater samal festivalil vaatajaid Pavel Prjaško näidendi järgi tehtud lavastusega «Elad muudkui ja ei pane tähelegi, kuidas teise ilma satud».

Hetkel on TÜT kibedasti ametis Anton Tšehhovi viimase näidendiga «Kirsiaed», mille esietendus leiab aset 17. detsembril Tartu ülikooli peahoone keldris.

Sellel aastal mängitakse etendustvaid neljal korral, 2016. aasta veebruaris jätkub projekt uues, minimalistlikumas versioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles