Triatloni tippsari laieneb Maarjamaale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel aastatel on Eesti suurmaks triatloniks kujunenud Trismile’i triatlonifestival Pühajärve ääres, mis on kokku toonud enam kui 1000 triatlonisõpra. Tuleval aastal samas peetava Ironman’i osalejate limiit on 2000 inimest ja suure tõenäosusega täituvad kohad kiiresti.
Viimastel aastatel on Eesti suurmaks triatloniks kujunenud Trismile’i triatlonifestival Pühajärve ääres, mis on kokku toonud enam kui 1000 triatlonisõpra. Tuleval aastal samas peetava Ironman’i osalejate limiit on 2000 inimest ja suure tõenäosusega täituvad kohad kiiresti. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

«Suuremaks ja kõrgemale enam ei saa,» tõdes klubi Trismile juht ja järgmise aasta Ironman Otepää triatloni peakorraldaja. Ironman on triatloni ülim võistlussari ning esmakordselt peetakse seda tuleval aastal ka Eestis.

Täna avatakse eelregistreerimine tuleva aasta augusti alguses peetavale Otepää Ironman triatlonile, millesarnast pole lähiriikides varm peetud. Ehkki starti lubatakse koguni 2000 spordisõpra, võib arvata, et need kohad täituvad ruttu.

Kolmeaastane leping

«Ironman’i siia saamiseks on vaeva nähtud neli-viis aastat,» kinnitas Juhanson. Sarja peakontoriga on triatloni siia saamiseks suheldud mitu aastat ning korraldajad on pidanud suurte triatlonite korraldamisega end pidevalt tõestama, et nad saavad selle kõigega hakkama. «Nüüd on kolmeaastane leping sõlmitud,» märkis Juhanson rahulolevalt.

Kolmeaastane leping tähendab seda, et triatloni tippsarjas osaleb Otepää etapp kõigil kolmel järgneval aastal. «Meie jaoks on see suur samm edasi,» tunnistas peakorraldaja. Standardeid, mida tuleb nüüd järgida, on peenes kirjas täis kirjutatud mitukümmend lehekülge. Need standardid puudutavad kõike alates ajavõtust ja lõpetades sportlaste heaolu ja turvalisusega. Nõuete täitmiseks tuleb appi paluda senisest oluliselt rohkem abijõude.

Üks peakorteri nõudmine on ka see, et kõik distantsid peavad mahtuma ühele ringile, mis tähendab, et ümber tuleb teha ka senised harjumuspärased trassid. Eriti puudutab see 90 km jalgrattasõitu. Juhansoni sõnul on võimalik võistlusrada selliselt maha märkida küll, et kõik senised keerukamad ja publikule põnevamad kohad sisse jääksid. «Nii suure sündmuse puhul on ka elementaarne, et rattasõit ja jooks lähevad Otepäält läbi,» lisas ta.

Kaasa elada ongi võistlusele kõige mugavam ilmselt Otepääl, hindas Juhanson ja lisas, et üks ilusamaid hetki vähemasti Eesti sportlaste jaoks saab kindlasti olema jooks Otepää lipuväljakul ümber Eesti lipu. Võistluskeskus ise asub Pühajärvel.

Kui mõni spordisõber ei tihka end ehk maailma tippudega samale võistlusele kirja panna, siis peakorraldaja kinnitusel ei tasu seda karta. Üritust võib tema sõnutsi vabalt võrrelda Tartu maratoniga, kus stardis on umbes 150 proffi ning ülejäänud naudivad võistluste melu omal tasemel. Arvatavalt sekkuvad tugevamad Eesti ja välisriikide harrastajad kohtade jagamisse ka esisajas.

Võistlustele registreerimine avatakse täna kell 14 ametliku üritusega Tasku keskuses, kuhu on oodatud kõik huvilised ning kus soovijad saavad vastuseid oma küsimustele.

Valmistub ka muusik

Kolmapäevases TV3 saates «Seitsmesed uudised» näidati videolõiku muusik Tanel Padari tervisekontrollist. Uuriti tema füüsilisi näitajaid ja tõdeti, et vaatamata rokkari tormilisele elule on 35-aastase mehe füüsiline vorm väga hea.

Mida aga vaatajate eest saladuses hoiti, on asjaolu, et Padar plaanib startida selsamal Ironman’i triatlonil. Juhansoni kinnitusel on see soov mehe peas mõlkunud juba ammu ja nüüd on tema osalemises ka kokku lepitud. Sümboolselt saab mees ka esimese stardinumbri.

Mäletatavasti läbis mõned aastad tagasi tema õde Gerli Padar Otepää triatlonil 111 kilomeetrit.

Ironman Otepää triatlon

Pühajärvel 6. augustil.
Distants: 1,9 km ujumist, 21,1 km jooksu ja 90 km rattasõitu.
Samas peetakse ka lastetriatlonit Ironkids. Distantsid 150 m, 11 km, 1,5 km.

Allikas: klubi Trismile

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles