Atlantis avab lastele džunglikohviku

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Atlantise lastekohviku paneb elama kunstnik Meru (re­delil) maa­litud kirev dunglisein. Tööhoos on ka valguskunstnik Ragnar Parksepp.
Uue Atlantise lastekohviku paneb elama kunstnik Meru (re­delil) maa­litud kirev dunglisein. Tööhoos on ka valguskunstnik Ragnar Parksepp. Foto: Margus Ansu

Atlantis avab jõulukuu eel lastekohviku Limpa Džungel, mis hakkab pakkuma lastevanematele võimalust õpetada mudilastele restoranikombeid ning einestada koos džunglielanikega.


Atlantise juhi Olga Aasavi sõnul tuli lastekohviku idee elust enesest. «Mul on endal kaheaastane lapselaps kodus ja mul ei ole temaga kuhugi sööma minna,» lausus Aasav ning lisas, et kuigi söögikohti on linnas palju, siis lastega ei taheta millegipärast väga tegeleda.

Mõningaid kohti siiski leidub, kuid tavaliselt on täiskasvanute kohvikud kohandatud lastele, Aasavi soov on aga teha vastupidi. «Pallinurgaga lastetubasid on kaubanduskeskustes küll, aga me ei taha teha tavalist mängunurka. Me teeme lastekohviku, mis on kohandatud suurtele,» selgitas Aasav oma äriideed.

Kolmemõõtmeline sein

Atlantise teisel korrusel avatavat lastekohvikut hakkab ilmestama kunstnik Meru maalitud sein, kus puutüvede ja liaanide vahel elutsevad papagoid, flamingod, lõvid, tiigrid, ahvid, elevandid ning teisedki džunglielanikud. Samuti on kusagil puude taga peidus Limpa.

Sein muudetakse taimede ja okste abil kolmemõõtmeliseks ning maalitud loomade silmad pannakse LED-lampidega särama.

«Lapsed saavad koos vanematega sellest rohelusest loomi otsida ja see võiks olla neile päris põnev,» arvas kunstnik Meru. Džunglipildile jäetakse mustaks värvitud koopa koht, kuhu lapsed saavad kriitidega joonistada täpselt neid loomi, keda nad ise tahavad. Kohvikusse tellitakse lastele mõeldud lauad ja toolid, samuti koostatakse eraldi menüü.

«Kindlasti on see lastepärane, kuid tervislik. Näiteks friikate asemel võiks olla kartulipuder ja lihapallidest teeme väikesed siilipoisid,» tõi Aasav näiteid ning lisas, et menüü juures on plaanis kasutada ohtralt fantaasiat. Pole võimatu, et tellida saab liblikakujulist omletti või moosiga joonistatud pannkooginägusid.

Mänguasjade vahetus

Kohvikusse on mõeldud teha ka mänguasjade vahetamise riiul, mis tähendab seda, et kui mõni kodune lelu on lapse meelest igavaks muutunud, siis võib ta selle kohvikusse tuua ja riiulilt omale mõne huvitavama asemele otsida.

«Meie soov on, et see oleks tõeline restorani lastekohvik. Kui laps tuleb koos oma vanematega, siis on tal siin joo­nistamis-, lugemis- ja mängimisvõimalus. Ka multikaid saab vaadata. Laps õpib siin viisakalt noa ja kahvliga sööma ning see kõik oleks mänguline,» rääkis Aasav ning avaldas lootust, et juba esimesel advendil saab uues kohvikus lapsi vastu võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles