Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Armastus kutsub kohvile

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Täna avatud kohvik-galerii Armastuse seintel püüavad pilku Merike Läte maalid, mis pole ainult vaatamiseks, vaid neid saab ka osta.
Täna avatud kohvik-galerii Armastuse seintel püüavad pilku Merike Läte maalid, mis pole ainult vaatamiseks, vaid neid saab ka osta. Foto: Sille Annuk

Täna avab Rüütli tänavas saialõhna ja tasuta kohviga uksed uus kohvik-galerii Armastus, mis loodab kliente meelitada Tartu parima kohviga.


Seda, kui maitsev kohv on ja kas see võiks tõesti kandideerida Tartu parima kohvi tiitlile, tasub Armastuse juhataja Tairi Leisi soovitusel täna ise proovima tulla, sest avamise puhul on kohv külastajatele päev läbi tasuta.  

Ka soe söök

Kohvi kõrvale pakub endise Pere Leiva kohviku ruumides end sisse seadnud Armastus  kondiitritooteid: soolaseid ja magusaid saiakesi, kooke, küpsiseid ja torte. Esialgu neid kohapeal ei küpsetata, vaid tellitakse firmalt Europagar, kuid tulevikus on plaanis kohvikus oma kondiitritooteid pakkuma hakata.

Märksa kiirem, lähinädalate küsimus on Leisi sõnul aga oma köögi avamine, et peale saiakeste saaks kohvikust sooja sööki, sealhulgas näiteks päevapraadi.  

Leis rõhutab, et erinevalt Armastuse eelkäijast Pere Leiva kohvikust ei ole uus kohvik üksnes päevane söögikoht, vaid see jääb lahti hiliste õhtutundideni, nädalavahetustel öötundideni.

«Aga kindlasti ei saa kohvikust öösel läbukohta, vaid see jääb endiselt hubaseks ja stiilseks istumiskohaks» lisas Leis. Esialgu kavatses ta avada täiesti alkoholivaba kohviku, kuid muutis siis sõprade soovitusel meelt. «Saan aru, et vähemalt õlu ja siider peavad olema, kui me tahame öösel lahti olla,» nentis ta.  

Kohviku hinnaklass on Leisi sõnul keskmine või keskmisest odavam. «See ei ole koht, kuhu üliharva tulla, vaid ikka igapäevane kohvik,» rääkis Leis.

Maalid Armastusele

Veel õrnalt värvilõhnase kohviku seintel püüavad pilku Merike Läte maalid, mis valmisid just Armastuse jaoks. Kellele aga tundub, et mõni maalidest sobib tema koju, saab Leisi kinnitusel selle ka ära osta.

«Tahame teha nii, et meil oleks kogu aeg mõni näitus üleval ning neid maale saaks ka osta,» selgitas Leis. Armastus ei ole tema sõnul üksnes kohvik, vaid kohvik-galerii.

Leis nentis, et uuel kohvikul saab Tartu söögikohtade tihedas konkurentsis raske olema. «Söögikohti on palju ja kõik võitlevad külastajate eest, aga ma usun, et kui Armastus oma näo üles leiab, siis on tal teiste kõrval ruumi,» rääkis Leis.

«Ma ei saa lubada, et teen Tartu parima kohviku, aga ma saan lubada, et ma teen kõik endast oleneva, et see kohvik võiks olla üks Tartu parimaid,» lisas ta.

Tagasi üles