Miks on Tartu linnamaratonile registreerimine kallim kui Tallinna jooksudele?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4. Tartu linnamaraton.
4. Tartu linnamaraton. Foto: Margus Ansu

Miks on Tartu linnamaratonile ja ka selle lühematele distantsidele registreerumine kallim kui Tallinna maratonile registreerumine? Kümne kilomeetri hind on vastavalt 20 ja 15, poolmaratonil 25 ja 20 ning maratonil 40 ja 30.

Vastab klubi Tartu Maraton pressiesindaja Peeter Liik:

Selline hindade võrdlemine on suhteline. Mina ei ole seda meelt, et Tartu linnamaraton on kõvasti kallim. Kõige soodsamatel voorudel on pikal distantsil vahe tõesti kümme eurot ja teistel viis, kuid Tallinna maratonil peaks kõige soodsama hinna saamiseks registreeruma kümme kuud enne maratoni (esimene registreerumisvoor lõpeb 15. detsembril). Tartus saab kõige soodsama hinnaga registreeruda kuni kuu enne. Sellest vaatevinklist on Tartu linnamaratonil osaleda odavam.

Meie kulud sõltuvad sellest, millal me osalejatest teada saame, kuid ühelgi üritusel ei ole me soodusregistreerimise vooru nii varaseks toonud, kui Tallinna maraton seda teeb.

Kui põhjusi vaadata üldiselt, siis meil on pensionäridele ja alaealistele soodustus, nad saavad poole hinnaga. Tallinnas on soodustus viiendik hinnast. Sarja kõigile üritustele registreerudes saab ka lisasoodustust.

Teenused on ka erinevad, meil saavad süüa kõigi distantside osalejad. Tartu rada on ka huvitavam, sest Tallinnas joostakse kaks ringi samal rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles