Kuigi vastu akent rabistab vihma ja õues puhub tuul mütsi peast, on vaikselt möödas juba teine advent ja jõulupühad hiilivad üha lähemale. Seega on jäänud küpsetushuvilistel aega veel kaks nädalat, et oma meistriteoseid Tartu Postimehe piparkoogivõistlusele saata.
Ootame piparkoogi-meistriteoseid
Osavõtjatel tuleb oma küpsetised tuua hiljemalt 21. detsembriks kell 12 Postimehe majja aadressil Gildi 1, Tartu, oleme avatud kell 9–17. Meistriteosele tuleb kindlasti lisada tegija nimi või nimed ja telefoninumber.
Kaasas võiks olla ka kiri, kust saab veidi lähemalt teada piparkoogi ja selle valmimise kohta. Näiteks, kas küpsetis on tehtud poetainast või on kõik algusest peale ise valmistatud. Kel oskust, võib jõululuuletusegi juurde kirjutada.
Taina ja glasuuri võib teha ise, aga ka poest osta, muid piiranguid peale ise küpsetamise pole. Kui ideid on rohkem, võib teha ka mitut sorti koogikesi.
Piparkooke hindab Postimehe toimetuse töötajatest koosnev žürii. Punkte antakse välimuse, lõhna ja maitse eest. Parima piparkoogi autor saab auhinnaks Postimehe aastatellimuse, lisaks jagatakse veel väiksemaid eriauhindu. Kümnele kiireimale piparkoogitoojale on auhinnaks Eesti Leivatööstuse tainas ja kaht sorti glasuuri.
Parimate piparkookide pilte ja lugusid saab näha Tartu Postimehes pärast jõulupühi.