TÜ/Rocki järelkasv võõrustab Euroopa noorteliiga etappi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salva/Rocki võistkond.
Salva/Rocki võistkond. Foto: TÜ ASK

Kui Tartu Rock peab oma  eurohooaja esimese kodumängu täna õhtul, siis kuu viimasel nädalavahetusel võrdleb TÜ spordihoones oma oskusi eakaaslastega Euroopast TÜ/Rocki järelkasv.

26.-28. novembrini toimub Tartus Euroopa noorte korvpalliliiga (EYBL) U16 etapp korvpallis. Viie välisriigi (Läti, Leedu, Valgevene, Poola, Ukraina) kuni 16-aastaseid korvpallureid võõrustavad Tartu Salva/Rock poisid, kes alustavad oma kolmandat eurohooaega. Kahel eelnenud hooajal on esinetud lihtsalt Tartu Salva nime all, sellel aastal on varasügisese TÜ ASK Rock ja SK Duo korvpalliosakonna ühinemise tulemusena lisandunud meeskonna nimele ka linna esindusvõistkonna nimi ning poistest on saanud Rocki korvpallipüramiidi osa.

Varasematel hooaegadel on Tartu võistkond Euroopa eakaaslastega ilusasti sammu pidanud – avahooajal saavutati EYBL noorimas vanuseklassis 32 võistkonna hulgas 7. koht ning tänu sellele mängiti eelmisel aastal ning mängitakse ka käesoleval hooajal 16. tugevaima hulgas – EYBL eliitdivisjonis. Mullu langeti üldedetabelis kaks kohta ning lõpetati hooaeg üheksandatena.

Saavutatud positsiooni säilitamine kõrgetasemelises sarjas muutub aasta-aastalt järjest keerulisemaks, on ju enamik osalevaid võistkondi suurte spordikoolide osad ning igal aastal lisandub vastasvõistkondadesse uusi talente suurte riikide avarustest.


Salva/Rock võistkonna (Gert Lõhmus, Keit Türk, Saimon Sutt, Daniel Akkel,  Eerik Parvits, Karl Sobak, Marko Naaris, Risto Häelme, Sten Lillemägi, Kaarel Sõrmus, Tamar Taska) koosseisus suuri muudatusi võrreldes varasemate hooaegadega ei ole, mängitakse samas koosseisus, mis esineb täiseduga Eesti Meistrivõistlustel B-klassis Tartu Salva/Rock I nime all, suures osas samade poistega on varasematel aastatel tuldud kahel korral Eesti meistriteks - C - ja miniklassis.

Ka peatreenerina jätkab poisid päris algusest üles kasvatanud noor ja kiiresti arenev Olari Narits. Üks täiendus võistkonna koosseisus siiski on  – abitreenerina teeb oma rahvusvahelise debüüdi treenerina suvel oma tegevmängija karjääri lõpetamisest teatanud Tarmo Kikerpill.

Mängud TÜ/Rocki koduväljakul toimuvad järgmise nädala reedest pühapäevani, reedel ja laupäeval toimub kummalgi päeval kaheksa kohtumist, pühapäeva ennelõunal toimuvad etapi viimase vooru neli kohtumist. Mängude algus kõikidel päevadel kella 9’st hommikul.

Salva/Rocki kohtumiste ajagraafik:
 

Reede 26.11        

kell 13.00 Salva/Rock - MKS Novum Bydgoszcz (Poola)
kell 18.20 Salva/Rock - Marciulionis BA,(Leedu)
 

Laupäev 27.11

kell 13.00 Salva/Rock -  KKK Wroclaw (Poola)
kell 18.20 Salva/Rock - BC Donetsk (Ukraina)
 

Pühapäev 28.11    

kell 13.00 Salva/Rock - BC Minsk 2006 (Valgevene)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles